Nederlander wil Hollands ontbijt op vakantie

17 februari 2011 |
Nederlander wil Hollands ontbijt op vakantie<

Ruim 30 procent van de Nederlanders verlangt tijdens een buitenlandse vakantie naar een oer-Hollands ontbijt. Dat blijkt uit onderzoek naar gastronomische voorkeuren van boekingssite Hotels.com. Hoewel het ontbijt liefst Nederlands moet zijn, wordt de lokale keuken 's avonds niet geschuwd. Gelukkig maar 4 procent van de ondervraagden eet helemaal niets uit een vreemde keuken.

Kaas, koffie en melk
Nederlandse vakantiegangers missen in de eerste plaats een broodje kaas met een kop koffie of een glas melk. Bijna de helft van de ondervraagden nam ooit etenswaar mee vanuit Nederland naar een buitenlands vakantieadres.

Geen verlangen naar de Hollandse prak
Hoewel Nederlandse toeristen voornamelijk kaas missen, blijkt er ook grote behoefte te zijn aan een boterham met pindakaas of hagelslag. Opvallend genoeg blijkt vrijwel geen enkele vakantieganger naar een typisch Hollandse warme maaltijd te verlangen. Ook aan snacks hebben Nederlanders nauwelijks behoefte op vakantie.

Plaatselijke keuken in trek
Hoewel Nederlanders dol zijn op producten van eigen bodem, wordt de plaatselijke keuken tijdens een vakantie in het buitenland veelvuldig getest. Slechts 4 procent van de ondervraagden geeft aan geen onbekende gerechten te eten. Voor een ruime meerderheid is de lokale cuisine echter niet doorslaggevend bij het bepalen van een vakantiebestemming.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: