Nederland wint EK barbecue

27 augustus 2012
Nederland wint EK barbecue

Het Dutch BBQ Team is in België Europees Kampioen Barbecueën geworden. In Torhout streden 60 teams uit diverse Europese landen om de felbegeerde titel.

*Onderdelen*
De wedstrijd wordt elke twee jaar georganiseerd door de World Barbecue Association (WBQA). Elk team moest op de vijf verplichte onderdelen (vis, kip, varken, rund en dessert) haar culinaire prestaties indienen bij een vakkundige jury, die vooral lette op de correcte bereiding, de samenstelling en smaak van de ingrediënten en de harmonie van het geheel.


~Het oogstrelende dessert van Dutch BBQ Team~

*Verdedigen*
Het Dutch BBQ Team, onder leiding van teamcaptain Jaap Sloof, scoorde op vier van de vijf onderdelen in de top-5 en behaalde bij het dessert en het varkensgerecht de tweede en respectievelijk de derde prijs. Naast de eeuwige roem bedraagt de eerste prijs 5.000 euro en de verplichting om bij een volgend kampioenschap de titel te verdedigen.

*Dank*
Onder grote belangstelling bedankte Sloof, in het dagelijks leven culinair adviseur bij groothandel De Kweker, zijn teamleden en de organisatie van het kampioenschap, dat in handen was van het Belgische barbecueteam de Fielesoofen, de Belgian Barbecue Association en de stad Torhout. Het evenement trok 15.000 bezoekers.


~Een woord van dank voor de organisatie en locatie~

*Volgend podium: Marokko?*
Het Dutch BBQ Team was in 2011 als zesde geëindigd op het wereldkampioenschap in Duitsland en hoopt nu volgend jaar in Marokko ook op het podium te eindigen. De teamleden zijn op een enkele uitzondering na allemaal actief in de Nederlandse voedingsmiddelen- en horecasector.

~Frank Lindner~

Overig nieuws