Nederland telt 20 nieuwe Bib-restaurants

5 november 2012 |
Nederland telt 20 nieuwe Bib-restaurants<

De restaurantselectie voor de Bib Gourmand Benelux 2013 gids telt twintig nieuwe adressen in Nederland. Zeventien restaurants verloren hun Bib, waaronder Ron’s Vis van de Dag dat nu van Jaimie van Heije is. In totaal telt ons land nu 105 restaurants waar men een kwalitatief goede keuken voor een redelijke prijs treft.

In totaal is, met deze 5e editie van de Bib Gourmand Benelux, bijna 35 procent van de selectie vernieuwd. Hij omvat 251 restaurants.

Trend: internationale keuken
Het valt de samenstellers van de gids op dat de internationale keukens bijzonder populair zijn. De Indonesische restaurants, Tempo Doeloe in Amsterdam en DjaDjan in Bergen zijn allebei een goed voorbeeld. In Neck biedt, La Storia, een traditionele Italiaanse trattoria, waarbij onder meer een zeer ruime keuze aan pasta’s en pizza’s op het menu staat.

Ambiance
Andere meer klassieke en gevestigde restaurants zoals Hof van Herstal in Peij (Limburg) en In den Rustwat in Kralingen zijn eveneens in de gids opgenomen. Deze beide restaurants zitten in majestueuze gebouwen en weten perfect hoe ze een goede ambiance moeten combineren met heerlijke menu’s.

Nieuwe Bibs
La Sirène, Amsterdam
Tempo doeloe, Amsterdam
Van Vlaanderen, Amsterdam
DjaDjan, Bergen
Le Vieux Jean, Delft
L’Auberge Damhotel, Edam
De Vrijheid, Grou
LEF, Helvoirt
In den Rustwat, Kralingen
Lute Rootz, Limmen
La Storia, Neck
La Couronne, Oss
Jagersrust, Ossendrecht
Hof van Herstal, Peij
Vroenhout, Roosendaal
Silverster’s, Sittard
Rebecca, Texel
Tummers, Valkenburg
De Knip, Voorschoten
Les Arômes, Wahlwiller

Vervallen Bib Groumands
De Burgemeester van Alkmaar, Alkmaar
Bunga Melati, Alphen
Blok’s, Amersfoort
De Belhamel, Amsterdam
The French Café, Amsterdam
De Koster, Beverwijk
De Pastory, Cadier en Keer
Vanille, Eijsden
Landgoed Groenendaal, Heemstede
Kouwenberg’s, Hengelo
Auberge de Veste, ‘s-Hertogenbosch
Het Lisser Spijshuis, Lisse
Brasserie FLO, Maastricht
Liberty, Nijmegen
Ron’s Vis van de Dag, Ouderkerk aan de Amstel
TOV, Schagen
Aan Sjuuteeänjd, Schinnen

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: