Nederland telt 17 nieuwe 'Bibs'

9 november 2009 |
Nederland telt 17 nieuwe 'Bibs'<

Michelin heeft de nieuwe editie van de ‘Bib Gourmand Benelux 2010’ gids gepresenteerd. Het is de tweede keer dat Michelin een selectie van 218 restaurants met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding (maximaal 35 euro) publiceert in een aparte gids. In Nederland zijn er 17 nieuwe Bib Gourmand restaurants bijgekomen. In België 18 en in Luxemburg 3. In totaal staan er 93 Nederlandse, 119 Belgische en 6 Luxemburgse adressen in.

In tijden dat het economisch wat minder gaat, zijn deze restaurants zeker zo belangrijk en gewild bij het publiek. De ‘Bib Gourmand Benelux 2010’ gids bevestigt een ontwikkeling die al een aantal jaren gaande is in de gastronomische wereld: een toename van het aantal eenvoudige en sympathieke adressen zonder luxe in productkeuze of decoratie. Op deze adressen ervaren de gasten dat de restauranthouder het goed wil doen en het plezier van tafelen voor iedereen toegankelijk wil maken.

De nieuwe adressen in Nederland zijn:
Amsterdam Zuid en West: Roberto's
Amsterdam Zuid en West: Gorgeous
Amsterdam Oost en Zuid-Oost: VandeMarkt
Andelst: Kromhout
Deventer: Bouwkunde
Groningen: Bistro 't Gerecht
Den Haag Centrum: Rousseau
Harderwijk: Ratatouille
Hengelo: Kouwenberg's en Hotel 't Lansink
Maastricht in Cadier en Keer: De Pastory
Middelburg: Scherp
Nijmegen in Berg en Dal: In Geuren en Kleuren
Rijnsaterwoude: inTenz
Rossum: De Gouden Molen
Rotterdam Centrum: Asian Glories
Venlo: Brasserie
Zenderen: Het Seminar

De RestaurantKrant, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: