Nationale Mosselweek is gestart

2 september 2014
Nationale Mosselweek is gestart

Deze week start de Nationale Mosselweek. De Zeeuwse mosselsector wil Nederland graag verleiden met de zilte lekkernij en start daarom met een promotiecampagne. Deze promotieweek wordt ingezet om de
afzet van mosselen op een hoger niveau te brengen. Het grootste deel van de mosseloogst gaat naar België. In eigen land ligt de consumptie van mosselen een stuk lager; een derde van de Nederlanders heeft nog nooit mosselen gegeten. De sector wil met kookdemo’s, proeverijen en een mediacampagne potentiële liefhebbers enthousiasmeren om Zeeuwse mosselen te eten.

*Kleinere schelp*
De oogst geeft dit jaar een smaakvolle mossel in een kleinere mosselschelp. Bij aanvang van het mosselseizoen, half juli, was al duidelijk dat de schelp klein van stuk zou zijn. Nu, bijna twee maanden later, blijkt dat de schelp niet veel groter zal worden. Het visgewicht van de mossel in de schelp is toegenomen. De mossel zelf heeft zich de afgelopen periode ruimschoots kunnen voeden en is fijn van smaak. "De inhoud is heerlijk en de grootte van de schelp heeft geen invloed op de smaak”, zegt Jos Steketee namens de mosselkwekers."

"*Meer lezen over mosselen? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=mossel&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws