Nationale Mosselweek bijna van start

5 augustus 2015
Nationale Mosselweek bijna van start

Van 29 augustus tot en met 6 september is het Nationale Mosselweek. Deze week staat volledig in het teken van Zeeuwse mosselen. Meer dan
130 restaurants in heel Nederland doen al mee aan de Nationale Mosselweek en serveren deze promotieweek Zeeuwse mosselen.

*Meer bekendheid voor mosselen*
De Nationale Mosselweek wordt georganiseerd door Het Nederlands Mosselbureau dat de promotie van de Zeeuwse mossel verzorgt en deze in Nederland nog meer bekendheid wil geven. Christine Fijnaut van Het Nederlands Mosselbureau: "Mosselen zijn authentiek en Nederlands, toch worden er in Nederland nog steeds weinig mosselen gegeten. We willen in Nederland de Zeeuwse mossel letterlijk en figuurlijk meer op de kaart krijgen en daarom organiseren we de Nationale Mosselweek. Veel Nederlanders kennen het product niet omdat ze het nog nooit gegeten hebben, ze weten niet dat mosselen eenvoudig en snel te bereiden zijn en er eindeloos mee te variëren is."

*Meedoen aan Nationale Mosselweek?*
Restaurants die mee willen doen aan de Nationale Mosselweek kunnen zich inschrijven via "mosselweek.nl/horeca":https://mosselweek.nl/horeca/welkom. Meedoen aan de Nationale Mosselweek is gratis, restaurants bepalen zelf wat voor mosselgerecht of -menu ze serveren en voor welke prijs. Alle deelnemende restaurants liften mee op een landelijke promotiecampagne en ontvangen gratis promotiemateriaal.

Overig nieuws