Nationale Mosselweek bijna van start

5 augustus 2015 |
Nationale Mosselweek bijna van start

Van 29 augustus tot en met 6 september is het Nationale Mosselweek. Deze week staat volledig in het teken van Zeeuwse mosselen. Meer dan
130 restaurants in heel Nederland doen al mee aan de Nationale Mosselweek en serveren deze promotieweek Zeeuwse mosselen.

Meer bekendheid voor mosselen
De Nationale Mosselweek wordt georganiseerd door Het Nederlands Mosselbureau dat de promotie van de Zeeuwse mossel verzorgt en deze in Nederland nog meer bekendheid wil geven. Christine Fijnaut van Het Nederlands Mosselbureau: "Mosselen zijn authentiek en Nederlands, toch worden er in Nederland nog steeds weinig mosselen gegeten. We willen in Nederland de Zeeuwse mossel letterlijk en figuurlijk meer op de kaart krijgen en daarom organiseren we de Nationale Mosselweek. Veel Nederlanders kennen het product niet omdat ze het nog nooit gegeten hebben, ze weten niet dat mosselen eenvoudig en snel te bereiden zijn en er eindeloos mee te variëren is."

Meedoen aan Nationale Mosselweek?
Restaurants die mee willen doen aan de Nationale Mosselweek kunnen zich inschrijven via "mosselweek.nl/horeca":https://mosselweek.nl/horeca/welkom. Meedoen aan de Nationale Mosselweek is gratis, restaurants bepalen zelf wat voor mosselgerecht of -menu ze serveren en voor welke prijs. Alle deelnemende restaurants liften mee op een landelijke promotiecampagne en ontvangen gratis promotiemateriaal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: