Nationale Bierbank breidt uit naar Midden-Nederland met particuliere bierkelder

14 juli 2016 | Thijs Jacobs

De grootste vintage bierkelder ter wereld, de Nationale Bierbank, breidt uit met een nieuwe bewaarlocatie in Fortbrouwerij Duits&Lauret in Everdingen. Bierliefhebbers kunnen hier hun eigen biercollectie verder laten rijpen. Het is de eerste locatie in Nederland dat hier speciaal voor wordt ingericht.

Initiatiefnemer van de Nationale Bierbank en biersommelier Fiona de Lange: “Twee jaar geleden is de Bierbank gestart en al heel snel kregen we veel verzoeken om ook persoonlijke biercollecties weg te leggen. Het is nu eenmaal lastig om bier onder de juiste condities thuis te bewaren. Je hebt echt een goede kelder nodig. De opmars van vintage bierkaarten in horecazaken en het serveren van bieren van oudere jaargangen in restaurants vindt steeds meer zijn weg. Brouwers lanceren bijvoorbeeld verschillende jaargangen bockbier. De biergenieter wordt zich ervan bewust dat sommige bieren nog veel mooier worden als ze nog een paar jaar verder rijpen.”

Marco Lauret, mede-eigenaar Fortbrouwerij Duits&Lauret: “Wij hebben een prachtig fort dat nu volop in ontwikkeling is met onze eigen brouwerij, een proeflokaal en camping. De samenwerking met de Nationale Bierbank past daar prachtig in om biergenieters mee te nemen in bierrijping.”

Bierdagen en -avonden door Nederlands bekendste biersommelier


Op de twee bierforten kunnen horecazaken en biergenieters vanaf november op meerdere avonden en dagen kennis maken met bierrijping. Biersommelier en zytholoog Fiona de Lange neemt je in meerdere masterclasses mee in de donkere gangen van het bierfort en de wereld van bierrijping. Aan de hand van verschillende thema’s wordt ook aandacht gegeven aan bier & food combinaties en de laatste trends in bierland.

Bier bewaren


Donkere bieren zoals trappisten- en abdijbieren, bockbieren, dubbel bieren, geuze bieren, Vlaams oudbruine bieren en quadrupels lenen zich bij uitstek om te bewaren. Bieren krijgen een ronder, zachter, zoeter, fruitiger en portericerend karakter. Via www.nationalebierbank.nl kan de biergenieter eenvoudig zijn of haar bier naar keuze bestellen en laten wegleggen voor rijping. Daar komt nu ook de mogelijkheid bij om in Fort Everdingen de eigen biercollectie onder te brengen.

Over Nationale Bierbank


De Nationale Bierbank een initiatief van biersommelier en zytholoog (bierkundige) Fiona de Lange en is de eerste plek in Nederland en zelfs ter wereld waar op zo’n grote schaal op geklimatiseerde wijze bier rijpt. Momenteel rijpen al ruim 8.000 bieren in de kelders van de bierforten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Amsterdam Personalia
Hotel Arena stelt nieuwe F&B manager aan

Luuk Rijnders gaat met ingang van 14 januari aan de slag als nieuwe F&B Manager in het viersterren Hotel Arena én het bijbehorende PARK Café-Restaurant in Amsterdam. Rijnders’ motivatie, enthousiasme en oog voor service en gastvrijheid gaat het café-restaurant naar een...

Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: