Nationale Bierbank breidt uit naar Midden-Nederland met particuliere bierkelder

14 juli 2016 | Thijs Jacobs

De grootste vintage bierkelder ter wereld, de Nationale Bierbank, breidt uit met een nieuwe bewaarlocatie in Fortbrouwerij Duits&Lauret in Everdingen. Bierliefhebbers kunnen hier hun eigen biercollectie verder laten rijpen. Het is de eerste locatie in Nederland dat hier speciaal voor wordt ingericht.

Initiatiefnemer van de Nationale Bierbank en biersommelier Fiona de Lange: “Twee jaar geleden is de Bierbank gestart en al heel snel kregen we veel verzoeken om ook persoonlijke biercollecties weg te leggen. Het is nu eenmaal lastig om bier onder de juiste condities thuis te bewaren. Je hebt echt een goede kelder nodig. De opmars van vintage bierkaarten in horecazaken en het serveren van bieren van oudere jaargangen in restaurants vindt steeds meer zijn weg. Brouwers lanceren bijvoorbeeld verschillende jaargangen bockbier. De biergenieter wordt zich ervan bewust dat sommige bieren nog veel mooier worden als ze nog een paar jaar verder rijpen.”

Marco Lauret, mede-eigenaar Fortbrouwerij Duits&Lauret: “Wij hebben een prachtig fort dat nu volop in ontwikkeling is met onze eigen brouwerij, een proeflokaal en camping. De samenwerking met de Nationale Bierbank past daar prachtig in om biergenieters mee te nemen in bierrijping.”

Bierdagen en -avonden door Nederlands bekendste biersommelier


Op de twee bierforten kunnen horecazaken en biergenieters vanaf november op meerdere avonden en dagen kennis maken met bierrijping. Biersommelier en zytholoog Fiona de Lange neemt je in meerdere masterclasses mee in de donkere gangen van het bierfort en de wereld van bierrijping. Aan de hand van verschillende thema’s wordt ook aandacht gegeven aan bier & food combinaties en de laatste trends in bierland.

Bier bewaren


Donkere bieren zoals trappisten- en abdijbieren, bockbieren, dubbel bieren, geuze bieren, Vlaams oudbruine bieren en quadrupels lenen zich bij uitstek om te bewaren. Bieren krijgen een ronder, zachter, zoeter, fruitiger en portericerend karakter. Via www.nationalebierbank.nl kan de biergenieter eenvoudig zijn of haar bier naar keuze bestellen en laten wegleggen voor rijping. Daar komt nu ook de mogelijkheid bij om in Fort Everdingen de eigen biercollectie onder te brengen.

Over Nationale Bierbank


De Nationale Bierbank een initiatief van biersommelier en zytholoog (bierkundige) Fiona de Lange en is de eerste plek in Nederland en zelfs ter wereld waar op zo’n grote schaal op geklimatiseerde wijze bier rijpt. Momenteel rijpen al ruim 8.000 bieren in de kelders van de bierforten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin
Videoportret: Mauro Colagreco, de beste chef ter wereld

Mauro Colagreco mag zich een jaar lang de beste chef ter wereld noemen. De geboren Argentijn met Italiaanse roots leerde koken van Alain Ducasse en Alain Passard, runt restaurants in China en opende in 2006 Mirazur, dat vandaag werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het is meteen een p...

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

Awards Duurzaamheid
Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019: Strandpaviljoens - Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL) - The Shore (Scheveningen / NL) - Sjoerd (...

Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: