Nationale Bierbank breidt uit naar Midden-Nederland met particuliere bierkelder

14 juli 2016 | Thijs Jacobs

De grootste vintage bierkelder ter wereld, de Nationale Bierbank, breidt uit met een nieuwe bewaarlocatie in Fortbrouwerij Duits&Lauret in Everdingen. Bierliefhebbers kunnen hier hun eigen biercollectie verder laten rijpen. Het is de eerste locatie in Nederland dat hier speciaal voor wordt ingericht.

Initiatiefnemer van de Nationale Bierbank en biersommelier Fiona de Lange: “Twee jaar geleden is de Bierbank gestart en al heel snel kregen we veel verzoeken om ook persoonlijke biercollecties weg te leggen. Het is nu eenmaal lastig om bier onder de juiste condities thuis te bewaren. Je hebt echt een goede kelder nodig. De opmars van vintage bierkaarten in horecazaken en het serveren van bieren van oudere jaargangen in restaurants vindt steeds meer zijn weg. Brouwers lanceren bijvoorbeeld verschillende jaargangen bockbier. De biergenieter wordt zich ervan bewust dat sommige bieren nog veel mooier worden als ze nog een paar jaar verder rijpen.”

Marco Lauret, mede-eigenaar Fortbrouwerij Duits&Lauret: “Wij hebben een prachtig fort dat nu volop in ontwikkeling is met onze eigen brouwerij, een proeflokaal en camping. De samenwerking met de Nationale Bierbank past daar prachtig in om biergenieters mee te nemen in bierrijping.”

Bierdagen en -avonden door Nederlands bekendste biersommelier


Op de twee bierforten kunnen horecazaken en biergenieters vanaf november op meerdere avonden en dagen kennis maken met bierrijping. Biersommelier en zytholoog Fiona de Lange neemt je in meerdere masterclasses mee in de donkere gangen van het bierfort en de wereld van bierrijping. Aan de hand van verschillende thema’s wordt ook aandacht gegeven aan bier & food combinaties en de laatste trends in bierland.

Bier bewaren


Donkere bieren zoals trappisten- en abdijbieren, bockbieren, dubbel bieren, geuze bieren, Vlaams oudbruine bieren en quadrupels lenen zich bij uitstek om te bewaren. Bieren krijgen een ronder, zachter, zoeter, fruitiger en portericerend karakter. Via www.nationalebierbank.nl kan de biergenieter eenvoudig zijn of haar bier naar keuze bestellen en laten wegleggen voor rijping. Daar komt nu ook de mogelijkheid bij om in Fort Everdingen de eigen biercollectie onder te brengen.

Over Nationale Bierbank


De Nationale Bierbank een initiatief van biersommelier en zytholoog (bierkundige) Fiona de Lange en is de eerste plek in Nederland en zelfs ter wereld waar op zo’n grote schaal op geklimatiseerde wijze bier rijpt. Momenteel rijpen al ruim 8.000 bieren in de kelders van de bierforten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken wil 15 procent minder water verbruiken

Heineken ambieert om zijn watergebruik in waterarme regio's zoals spanje en Ethiopië met 15 procent omlaag te brengen, voor minder waterschaarse regio's streven zij naar tien procent. Niet alleen dat maar ze willen ook duurzamer handelen door middel van het hergebruik van afvalwater, he...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

trends Bier
Gaan algoritmes het bierassortiment bepalen?

Een team van 160 wetenschappers is bezig met het ontwikkelen van een algoritme wat klanten kan adviseren wat zij moeten bestellen. Brouwerijketen AB InBev kreeg de inspiratie voor dit idee vanuit de streamingwebsite Netflix. Netflix beveelt kijkers nieuwe series en films aan door middel van het verz...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: