Naft bier wint gold award op internationale bierverkiezing

20 april 2021 | Redactie

Het Gentse Naft bier, gebrouwen door Brandstof, een nieuwe brouwerij gestart door 2 jonge ondernemers uit Gent, valt in de prijzen op de Frankfurt International Trophy. De internationale bier- en wijnverkiezing - die jaarlijks plaatsvindt in Frankfurt in Duitsland - heeft uit meer dan 3800 bieren, wijnen en andere dranken uit 52 landen, het Naft bier de Gouden medaille toegekend.

Charles en Brecht, twee ondernemers en jeugdvrienden uit Gent, begonnen 10 jaar geleden in de garage van hun ouders te hobbybrouwen. “Het idee kwam tot stand tijdens een avondje op café. We spraken een lofzang uit over bier, en droomden ervan om een eigen bier te brouwen”. De eerste stappen waren gezet, en al snel was het eerste bier gebrouwen.

Recept

Het feitelijke recept van het bier dat nu Naft heet, werd pas veel later en na veel testbrouwsels bevestigd. Het werd een bier van 6.2%, gebrouwen op de traditionele Belgische manier met veel mout, 3 hopsoorten en als afwerking een toets van kamille. Dit resulteert in een Belgisch blond bier, dat heel gemakkelijk drinkt en toegankelijk is. “Perfect beer to keep your engine running smoothly!”.

Naft en het Naftconcept viel zodanig in de smaak, dat de brouwers al snel moesten zoeken naar capaciteitsuitbreiding. Daarvoor vonden ze een goede partner in Beerselect, de huurbrouwerij aan de Gentse loop. Zij konden het recept naar waarheid repliceren en brouwen nu op grotere schaal. Naft is ondertussen verkrijgbaar bij de meeste Gentse drankenhandelaars, alsook bij heel wat bierwebshops.

De brouwers besloten in 2021 deel te nemen aan de internationale bier- en wijnverkiezing in Duitsland: de Frankfurt International Trophy. De verkiezing proeft en beoordeelt meer dan 3800 bieren en wijnen uit 52 landen, en selecteert er de beste uit. In het proefpanel zitten onder andere biersommeliers en met Michelinsterren gelauwerde chef-koks. “Het leek ons wel leuk eens te horen wat de wereld van Naft vindt”, zeggen de brouwers. Dit bleek een succes, want Naft kreeg meteen de Gouden Medaille toegekend.

Bevestiging

Zo komt het op gelijke hoogte met bieren als Delirium Tremens. “Fantastisch. We wisten dat Naft lekker was, maar nu wordt dit ook eens internationaal bevestigd. Het geeft een leuke boost aan jonge ondernemers zoals ons.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: