Na zware jaren boekt Librije weer winst

16 april 2012 |
Na zware jaren boekt Librije weer winst<

De Librije van Jonnie en Thérèse Boer heeft afgelopen jaar een winst gedraaid van 431.000 euro. Dat is veel beter dan de jaren ervoor. Toen draaide De Librije fors verlies.

In 2009 was het nettoresultaat een verlies van 160.0000 euro bij een omzet van 8 miljoen. Een jaar later was het verlies opgelopen tot 1,26 miljoen euro. De rode cijfers hebben in 2011 gelukkig weer plaats gemaakt voor zwarte getallen.

Stabiel, maar nog niet geweldig
De situatie bij De Librije is aan de beterende hand. Het gaat nog niet geweldig, maar de financiële stand van zaken is stabiel. De schulden zijn lager en er is gesneden in de kosten.

Continuïteit beter gewaarborgd
In 2010 bedroeg de post kortlopende schulden 4,3 miljoen euro. Vorig jaar heeft men dit weten te verlagen door aandelen uit te geven waarbij één investeerder voor 2,4 miljoen euro aan aandelen inkocht. Nu draagt De Librije nog een schuld met zich mee van 1,6 miljoen euro. Door de schuldverlaging is er minder onzekerheid over het voortbestaan en de continuïteit van het gerenommeerde horecabedrijf.

Minder mensen in dienst
Het personeelsbestand is teruggeschroefd van 121 tot 97 medewerkers. De verkoop van theaterrestaurant Koperen Kees in Theater De Spiegel leverde bovendien enkele tonnen op.

De Librije bestaat onder meer uit driesterrenrestaurant De Librije, vijfsterrenhotel Librije's Hotel, tweesterrenrestaurant Librije's Zusje, Librije Food on Tour, en Librije's Winkel.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: