Na zware jaren boekt Librije weer winst

16 april 2012 |
Na zware jaren boekt Librije weer winst<

De Librije van Jonnie en Thérèse Boer heeft afgelopen jaar een winst gedraaid van 431.000 euro. Dat is veel beter dan de jaren ervoor. Toen draaide De Librije fors verlies.

In 2009 was het nettoresultaat een verlies van 160.0000 euro bij een omzet van 8 miljoen. Een jaar later was het verlies opgelopen tot 1,26 miljoen euro. De rode cijfers hebben in 2011 gelukkig weer plaats gemaakt voor zwarte getallen.

Stabiel, maar nog niet geweldig
De situatie bij De Librije is aan de beterende hand. Het gaat nog niet geweldig, maar de financiële stand van zaken is stabiel. De schulden zijn lager en er is gesneden in de kosten.

Continuïteit beter gewaarborgd
In 2010 bedroeg de post kortlopende schulden 4,3 miljoen euro. Vorig jaar heeft men dit weten te verlagen door aandelen uit te geven waarbij één investeerder voor 2,4 miljoen euro aan aandelen inkocht. Nu draagt De Librije nog een schuld met zich mee van 1,6 miljoen euro. Door de schuldverlaging is er minder onzekerheid over het voortbestaan en de continuïteit van het gerenommeerde horecabedrijf.

Minder mensen in dienst
Het personeelsbestand is teruggeschroefd van 121 tot 97 medewerkers. De verkoop van theaterrestaurant Koperen Kees in Theater De Spiegel leverde bovendien enkele tonnen op.

De Librije bestaat onder meer uit driesterrenrestaurant De Librije, vijfsterrenhotel Librije's Hotel, tweesterrenrestaurant Librije's Zusje, Librije Food on Tour, en Librije's Winkel.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: