Na jaren van pech is Beluga Loves You* nu waar het moet zijn

Auteur: Redactie
Ondernemen 20 oktober 2023
Na jaren van pech is Beluga Loves You* nu waar het moet zijn

Sinds de overname van het Maastrichtse restaurant Beluga Loves You* in 2019, kwam het horeca-echtpaar in een rollercoaster terecht vanwege coronalockdowns en de hevige wateroverlast in Limburg. Nu laten zij hun vernieuwde restaurant zien zoals zij het altijd voor ogen hadden.

Een jaar nadat chef Servais Tielman met zijn vrouw Stephanie Tielman, die als gastvrouw werkt in het etablissement, het restaurant overnamen, ontving hij een Michelinster. In de daaropvolgende jaren was geluk niet hun grootste vriend. “Corona, alle lockdowns én de hevige wateroverlast in Limburg en omstreken is ons niet in de koude kleren gaan zitten. Letterlijk. Een lang herstel van de benedenruimte - die volledig onder water heeft gestaan, keihard zwoegen en het vertrouwen terugwinnen na de coronaperiode, zijn we nu waar we zo graag willen zijn”, laat het ondernemersduo weten. Dat eindresultaat is er later dan gepland, maar de Terra Area is nu compleet vernieuwd.

Fine dining in Bosco & Aqua Area 

Deze ruimtes gaan terug naar de basis. Men geniet er van pure gastronomie met verse lokale smaken. “Je komt binnen in onze Bosco ruimte, waarbij je onder een genot van een aperitief kennis maakt met onze kaart. Na jouw keuze tussen à la carte of het Beluga Loves You-menu en een aantal bites, nemen we je mee naar onze Aqua ruimte. In deze fine dining space zul je de rest van jouw lunch of diner genieten van de beste gerechten die worden uitgeserveerd met de meest vakkundige service. Uiteraard in combinatie met onze verfijnde wine pairing. Na jouw lunch of diner eindigen we waar we zijn gestart: in onze Bosco ruimte bereidt onze barista een selectie van overheerlijke koffies en digestieven voor je. Zo ben je helemaal uitgerust en opgebloeid om het drukke leven weer tegemoet te gaan.”

De Bosco ruimte

 

Aqua Area

Private dining in de Terra Area

De Terra Area heeft aardse tinten, natuurlijke structuren en een intieme ‘secret garden’. Gasten voelen en proeven er het Beluga-concept. “In deze area heb je de mogelijkheid om een exclusief private diner of gastronomische event te houden. Later dit jaar gaan wij tevens gastchefs uitnodigen om in de self supporting ruimte exclusieve avonden te organiseren. Aansluitend aan onze Terra ruimte vind je een verborgen terras dat wij volgend jaar in samenwerking met Tribu een complete make-over zullen geven. Dit maakt de intieme Beluga beleving compleet.”

De vernieuwde Terra Area

Samen voor goud

Servais Tielman en Stephanie Tielman concluderen dat hun doel en visie nog nooit zo helder is geweest als nu. “Samen met ons sterrenteam doen we er alles aan om voor goud te gaan. We settelen niet voor minder. Maar genieten tegelijkertijd met volle teugen van onze gastronomische bijdrage in het prachtige en culinaire Maastricht. Kortom, wij zijn nog lang niet klaar.”

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws