Multifunctionele Haagse hotspot geopend

1 juli 2015
Multifunctionele Haagse hotspot geopend

Op 29 juni opende voormalig winkelcentrum de Bazar aan de Hoefkade opnieuw haar deuren. Geheel getransformeerd tot een hub met meeting rooms,
ruimtes voor evenementen en een restaurant én onder een nieuwe naam: BAZAAR OF IDEAS. Deze nieuwste Haagse hotspot is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen gemeente Den Haag, woningbouwcorporatie Staedion en The Student Hotel en is vanaf vandaag open voor buurtbewoners, studenten en (young) professionals.

*Koffiebar in Citroënbus*
De officiële opening werd verricht door Mariska Eikenaar (directeur WOM), Joris Wijsmuller (wethouder stadsontwikkeling, wonen, duurzaamheid en cultuur), Jaap Uithof (directeur Ontwikkeling Staedion) en Frank Uffen (Directeur Partnerships The Student Hotel). Samen serveerden zij een drankje vanuit een tot koffiebar omgebouwde Citroënbus. Een handeling die symbool staat voor de energie en creativiteit die de bijzondere locatie uitstraalt.



*Flexibiliteit*
In de BAZAAR OF IDEAS bevinden zich zes flexibel in te delen ruimtes: meeting rooms, een overdekte ‘Winter Garden’ met espressobar, een ‘Catwalk’ en bar-restaurant ‘The Kitchen’. De BAZAAR OF IDEAS vormt hiermee de perfecte plek om te flexwerken of te studeren en is tevens eenvoudig te boeken voor uiteenlopende ontmoetingen en evenementen. Deze nieuwe plek staat geheel in het teken van gemak, inspiratie en flexibiliteit!

*Studeren, werken en inspiratie*
Frank Uffen van The Student Hotel vertelt: “De BAZAAR OF IDEAS is toegankelijk voor iedereen op zoek naar een mooie plek om te studeren, te werken of een bijeenkomst te hosten. Educatieve instellingen, start-ups, studenten maar ook bedrijven op zoek naar een inspirerende ruimte zullen zich hier thuis voelen.”

*Connecting talent*
Het vernieuwende concept speelt in op de behoefte van de ruim 30.000 ‘next generation’ studenten in Den Haag, die studeren en leren op een eigentijdse manier: innovatief, ondernemend en internationaal. Connecten staat daarbij centraal: in de traditie van de oosterse markten is de BAZAAR OF IDEAS een ontmoetingsplek voor zowel internationaal als lokaal talent. Een plek waar nieuwe ideeën ontstaan en co-creatie en kruisbestuivingen tot stand komen tussen buren, bewoners en bezoekers. Kortom een bijzondere plek waar leren, ontmoeten, ontspannen en overnachten (in het naastgelegen The Student Hotel) samenkomen.



*Everything you can imagine is real*
De Bazaar of Ideas beschikt over vier verschillende Classrooms, elk met een eigen karakter. Met afmetingen tussen de 35 en 45m² en een rijke variëteit aan set-ups, zijn deze rooms geschikt voor (bestuurs)vergaderingen en presentaties met gezelschappen van 4 tot 40 personen. Door het creatieve maar tegelijk ook corporate karakter zijn de Classrooms zowel aantrekkelijk voor een out-of-the-box brainstormsessie als voor een formele meeting. Wanneer je meer ruimte nodig hebt, zijn de rooms flexibel te combineren tot een oppervlakte van maar liefst 86m².

*Wintergarden*
Naast de Classrooms biedt de Bazaar de indoor Wintergarden van 284m², compleet met espressobar. Deze stylish ruimte kan worden geboekt voor grotere evenementen, congressen of beurzen, maar zal daarnaast ook open zijn voor student en freelancers. De Catwalk meet 155m² en is geschikt voor zeer uiteenlopend publiek. Wel eens gedacht aan een charity fair, talkshow of eindexamenpresentatie van jouw kunstopleiding? Steel de show op de Catwalk! Last but not least, is ook de Kitchen onderdeel van de Bazaar. Iets te vieren? Van een cocktailparty tot een chique diner - alles is mogelijk.



Wanneer de Kitchen niet geboekt is, ben je als individuele gast, meer dan welkom voor een voedzame lunch of snelle daghap. Iedere ruimte in De Bazaar is volledig uitgerust met hi-speed internet, audio-visuele ondersteuning en opvallende design features. Ook voor food & beverages wordt gezorgd: homemade, uit de eigen ‘Kitchen’. Alles vanaf vandaag te boeken met één simpele druk op de knop!

Overig nieuws