Ms.Chelin-restaurant geopend in Amsterdams Hans Brinker Hostel

Auteur: redactie
Opening 5 december 2023
Ms.Chelin-restaurant geopend in Amsterdams Hans Brinker Hostel

In het hostel Hans Brinker in de Kerkstraat in Amsterdam opent op 6 november restaurant en bar Ms.Chelin. Met een dikke knipoog naar de culinaire gids serveren ze hier goede kwaliteit, maar dan zonder de poespas en voor een lekkere prijs. Op het menu homemade comfort food en originele cocktails.

Bij Ms.Chelin laten ze zien - én proeven - dat het allemaal niet opgedirkt en duur hoeft te zijn als je goed wil eten. Op de kaart simpele, maar uitstekend bereide gerechten. Denk aan een Amsterdams broodje pastrami met gesmolten kaas en tafelzuur of een homemade smashburger met piccalillymayonaise van de Amsterdamse tafelzuurkoning Kesbeke. Ook komt een potje ingemaakte rodekool met appeltjes van Kesbeke op tafel, exclusief gecreëerd voor Ms.Chelin. Kun je er geen genoeg van krijgen? Koop dan een lekker potje voor mee naar huis.

Verder staan bijvoorbeeld huisgemaakte rendang op de kaart en een waldorfsalade. Overigens zijn er voor veel vleesgerechten ook vegetarische opties, zoals de heerlijke rendang van jackfruit. Op zondag wordt er bij Ms.Chelin een uitgebreide Sunday brunch geserveerd waarna je lekker kan blijven hangen voor een gezellige dag. Alle gerechten en drankjes Seizoenscocktails met Amsterdamse wodka.

De grote ramen naast de ingang van hostel Hans Brinker en restaurant Ms.Chelin (naar binnen en dan linksaf) bieden vanaf de Kerkstraat zicht op de grote bar en het restaurant daarachter. Zachte kleuren sieren de muren en het plafond van het voormalige nonnenklooster. Houten tafels en stoelen maken er een intieme en ongedwongen plek van.

Achter de bar worden naast klassiekers ook een aantal originele cocktails geshaked, gemaakt met ingrediënten uit het seizoen. Ze werken veel met Amsterdamse producenten, zoals de spirits van De Lokaliteit en het water van Amsterdam Water. Uit de tap stroomt Heineken, er is keuze uit een aantal speciaalbiertjes en op de wijnkaart staan ook een aantal natuur- en oranjewijnen voor de liefhebbers.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws