Mosselseizoen feestelijk geopend in Blokzijl

3 juli 2009 |
Mosselseizoen feestelijk geopend in Blokzijl

Vrijdagmiddag 3 juli werd in Blokzijl het grond-mosselseizoen even feestelijk als spectaculair geopend. Een mooie samenwerking tussen de drie horecabedrijven restaurant Kaatje bij de Sluis, hotel Kaatjes Residence en café-restaurant Sluiszicht zorgde voor een gevuld plein met genodigden en een aardige toeloop van nieuwsgierige omstanders. Het Groot Bolkzijls Piratenkoor zong vooraf aan de officiële plechtigheid liederen. Niet veel later landde een parachutist in het water vlak bij de sluis. Deze waaghals had de eerste zak met mosselen van Bos Seafood bij zich. De zak werd vervolgens door de mosselman uit Scheveningen overhandigd aan Judith Osborn, een graag geziene gast in het restaurant en het hotel.



Maar er gebeurde meer. Pieter Bos, eigenaar van Bos Seafood overhandigde de Mossel Award 2009 aan de eigenaren van Bistro Jan Goos uit Lelystad voor hun tomeloze inzet om de mossel in de horeca op de kaart te zetten. Pieter Bos over de schelpdieren: "Mosselen zorgen ieder jaar voor mooie presentaties in de horeca." Inmiddels wordt een derde van alle mosselen buitenshuis genuttigd.



Het was voor het eerste jaar dat de horecabedrijven met elkaar het mosselseizoen openen. Osborn over de kruisbestuiving tussen de drie etablissementen: "Ik vind het prachtig wat hier gebeurt. Bert (Van der Veer, red.) en ik komen graag in Blokzijl. We beginnen dan met een rondje bitterbalen in Sluiszicht, dineren bij Kaatje en slapen in het hotel." De modeontwerpster is inmiddels goede vrienden met Carole Hulsebos en Evan Horsman van Kaatjes Residence



Met de aanvang van het grondmosselseizoen startte tevens een speciale actie van de eigenaren van Sluiszicht, Demi en Anita Klos. Voor iedere verkochte mosselpan doneren ze 2 euro aan de stichting A.S.S. die zich inzet voor kinderen met een autistische afwijking. In verband met de sponsoring van het Autismefonds (A.S.S.) overhandigde de heer Henny van der Most een open cheque aan de heer Stekelenburg, directeur van dit fonds, die zeer verheugd was om deze in ontvangst te mogen nemen.



Tussen alle plechtigheden door kwamen diverse bereidingen met mosselen uit de restaurantkeuken van Peter Postma en Harald Hovenkamp. Vers gestoomd, verwerkt als een tartaar en als romig soepje. Alles werd begeleid door knisperende witte wijnen en dito prosecco. Er was ook bier. Speciaal Blokzijls Vuurtorenbier, dat de leden van het piratenkoor overhandigden aan de prominenten deze middag.



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: