Mooie nieuwe horecahotspot in Leiden

8 juli 2015 |
Mooie nieuwe horecahotspot in Leiden

Hallo. Ik ben Lot! Met deze tekst op grote posters maakte Leiden en omstreken voor het eerst kennis met Lot & de Walvis. De eerste kennismaking
was voor de 500 uitgenodigde buurtbewoners tijdens de buurtborrel en Lot's Facebook-vrienden mochten tegen een fikse korting alvast voorproeven in ruil voor hun feedback. Maar vorige week is Lot & de Walvis officieel geopend.

Huiskamer
Lot bevindt zich aan de Haven 1 in Leiden in een monumentaal pand van de voormalige Stoombootmaatschappij De Volharding. Het U-vormige gebouw heeft verschillende ruimtes: Lot’s 'keuken', 'huiskamer', 'hal' en 'eetkamer'. Deze ruimtes zijn allemaal verschillend van inrichting, maar hebben één ding gemeen: je moet je er thuis voelen. Denk aan jaren ’70 tegeltjes, 150 jaar oud hout van Amerikaanse graanschuren op de muur en Noord-Afrikaanse kleden op de vloer. Een vintage grammofoonspeler met een stapel elpee's staat uitnodigend klaar en op de oud lederen bank kun je lekker bladeren in de ruimschoots aanwezige tijdschriften en dagbladen.

Zwemvestjes
Met drie terrassen en een steiger met picknicktafels aan het water is het buiten goed vertoeven. Maar Lot realiseert zich ook dat het zo dicht aan het water best gevaarlijk kan zijn voor de allerkleinsten. Daarom vroeg ze haar Facebookvrienden om oude zwemvestjes te doneren. Er werd goed gereageerd op deze actie, de gekregen zwemvestjes hangen nu buiten aan een rek.



Gratis water met een smaakje
‘Little Things mean a Lot’. Er staan daarom drie watertanks met ieder een andere smaak waarvan de gasten zelf kosteloos gebruik van kunnen maken. Onder de tafels bevinden zich USB-connectoren en voldoende stopcontacten voor de op locatie werkende gasten.

Over De Horeca Groep
Lot & de Walvis maakt samen met Van der Werff, La France en City Hall deel uit van De Horeca Groep Leiden. De directie bestaat uit de broers Richard en Wouter van Leeuwen en Rob van Wijnen. Wouter van Leeuwen en Rob van Wijnen zijn verantwoordelijk voor de Leidse horecabedrijven. Richard van Leeuwen focust zich op de vier Harbour Clubs, die gevestigd zijn in Amsterdam, Rotterdam, Scheveningen en Ibiza.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: