Mooie nieuwe horecahotspot in Leiden

8 juli 2015 |
Mooie nieuwe horecahotspot in Leiden

Hallo. Ik ben Lot! Met deze tekst op grote posters maakte Leiden en omstreken voor het eerst kennis met Lot & de Walvis. De eerste kennismaking
was voor de 500 uitgenodigde buurtbewoners tijdens de buurtborrel en Lot's Facebook-vrienden mochten tegen een fikse korting alvast voorproeven in ruil voor hun feedback. Maar vorige week is Lot & de Walvis officieel geopend.

Huiskamer
Lot bevindt zich aan de Haven 1 in Leiden in een monumentaal pand van de voormalige Stoombootmaatschappij De Volharding. Het U-vormige gebouw heeft verschillende ruimtes: Lot’s 'keuken', 'huiskamer', 'hal' en 'eetkamer'. Deze ruimtes zijn allemaal verschillend van inrichting, maar hebben één ding gemeen: je moet je er thuis voelen. Denk aan jaren ’70 tegeltjes, 150 jaar oud hout van Amerikaanse graanschuren op de muur en Noord-Afrikaanse kleden op de vloer. Een vintage grammofoonspeler met een stapel elpee's staat uitnodigend klaar en op de oud lederen bank kun je lekker bladeren in de ruimschoots aanwezige tijdschriften en dagbladen.

Zwemvestjes
Met drie terrassen en een steiger met picknicktafels aan het water is het buiten goed vertoeven. Maar Lot realiseert zich ook dat het zo dicht aan het water best gevaarlijk kan zijn voor de allerkleinsten. Daarom vroeg ze haar Facebookvrienden om oude zwemvestjes te doneren. Er werd goed gereageerd op deze actie, de gekregen zwemvestjes hangen nu buiten aan een rek.



Gratis water met een smaakje
‘Little Things mean a Lot’. Er staan daarom drie watertanks met ieder een andere smaak waarvan de gasten zelf kosteloos gebruik van kunnen maken. Onder de tafels bevinden zich USB-connectoren en voldoende stopcontacten voor de op locatie werkende gasten.

Over De Horeca Groep
Lot & de Walvis maakt samen met Van der Werff, La France en City Hall deel uit van De Horeca Groep Leiden. De directie bestaat uit de broers Richard en Wouter van Leeuwen en Rob van Wijnen. Wouter van Leeuwen en Rob van Wijnen zijn verantwoordelijk voor de Leidse horecabedrijven. Richard van Leeuwen focust zich op de vier Harbour Clubs, die gevestigd zijn in Amsterdam, Rotterdam, Scheveningen en Ibiza.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: