Moeke Mooren krijgt meer kamers

27 januari 2015 |
Moeke Mooren krijgt meer kamers<

In 1989 verrees het horecabedrijf ‘Moeke Mooren’ in Appeltern; daar waar de Oude Maas vroeger langs de winterdijk schuurde. De zaak
is vernoemd naar Hanneke Mooren-Hol, beter bekend als ‘Moeke Mooren’. Zij werd in 1858 geboren en was de drijvende kracht achter de boerderij annex café op ongeveer de plek waar nu het horecabedrijf staat. Naast cafébaas was ze ook ‘veervrouw’ van het bijbehorende voetveer.

Nieuw logement opent in 2015
Moeke Mooren bestaat dit jaar, in zijn huidige vorm, dus precies 25 jaar. Tijd voor een feestje? Joep van Gruijthuizen is eigenaar van Moeke Mooren: “In het voorjaar van 2015 openen we Logement de Stoep, direct naast ons hotel; dat is voor ons een feestelijke gebeurtenis, want we hebben aardig wat gedoe gehad met het verkrijgen van de vergunningen. Het pand hebben we al heel lang in ons bezit; mijn vader heeft er een discotheek in gehad, maar die heeft hij in 1994 gesloten. Natuurlijk lag onze prioriteit bij het hotel, zodat we de plannen voor het logement pas in 2007 of 2008 serieus hebben opgepakt. Nu is het dan eindelijk zover!”

Dagelijks 1500 mensen op het terras
Moeke Mooren is meer dan een hotel alleen; naast de geplande opening van het logement in 2015 en een B&B in dezelfde straat in het daaropvolgende jaar, heeft de zaak ook een goedlopend terras aan het water. “In het weekend ontvangen we dagelijks zo’n 1500 mensen op het terras. In de ochtend de wielrenners, daarna lunchende gezinnen met kinderen en ’s avonds natuurlijk diner. In de bediening lopen 16 medewerkers en die moeten efficiënt kunnen werken, zodat er voldoende aandacht is voor de gast. Sinds kort hebben we dan ook twee extra mTablets van micros laten installeren door Van Hessen. We werkten al met micros, dus het was echt een kwestie van ‘plug and play’. Bovendien is Van Hessen een perfecte partner: we zijn er enorm tevreden mee. Ze zijn betrouwbaar en als er eens iets is, dan is het zo weer opgelost.”
Tablet zorgt voor rust
De horecazaak ontvangt vaak grotere groepen gasten. “Wanneer er een grote groep binnenkomt, dan is het een kwestie van de tablets erbij pakken. Op het terras aan het water hebben we 280 zitplaatsen en met die twee mTablets en vijf handhelds die we hebben, gaat dat prima. Heel wat beter dan vroeger, toen we drie handhelds en twee vaste kassa’s hadden. We hebben bijvoorbeeld ook een bowlingbaan, en wanneer je daar de bestelling opneemt, dan is deze ook direct doorgegeven in het systeem. Daardoor heb je meer tijd voor de gast.”

De toekomst
Een 25-jarig bestaan is een mijlpaal; zijn er nog meer plannen voor de toekomst? “Eerst gaan we, na de opening van het logement, verder met de ontwikkeling van de B&B. Op dit moment hebben we in het hotel veel goede zalen en naar verhouding te weinig kamers. Wanneer we grote groepen onder willen brengen, hebben we meer kamers nodig. Gelukkig hebben we vastgoed in ons bezit om dit te realiseren: met het logement en de B&B in de planning, krijgen we er binnenkort ook zestien kamers bij. Die zijn van harte welkom.”

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: