Minuut stilte in de horeca

17 november 2015 |
Minuut stilte in de horeca

De Franse Vereniging van Hotels Restaurants Café’s en Traiteurs (SYNHORCAT) roept op tot ‘Tous au bistrot’: een minuut stilte op horecaterrassen
op 17 november 2015 om 21.00 uur.

Steunbetuiging
In reactie op de vreselijke gebeurtenissen in Frankrijk op vrijdagavond, roept de Franse Vereniging van Hotels Restaurants Café’s en Traiteurs (SYNHORCAT) op tot het vredesinitiatief ‘Tous au bistrot’. Om medeleven te betuigen aan de Franse horecaondernemers heeft KHN uit naam van alle leden een brief gestuurd aan SYNHORCAT.

In alle vrijheid en veiligheid uit met vrienden
Als gastvrijheidssector in Europa vinden we het belangrijk om, juist nu, de Europese manier van leven te verdedigen. Om juist nu te laten zien dat we het belangrijk vinden om in alle vrijheid en veiligheid uit te gaan met vrienden: samen een drankje te drinken, samen uit eten te gaan, samen naar een wedstrijd of een concert te gaan. Het lijkt alsof onze (gast)vrijheid bedreigd wordt en juist daarom is het belangrijk om te laten zien dat we dat niet accepteren.

Tous au bistrot/Let's all meet at the bar
Daarom organiseert SYNHORCAT, de Franse vereniging voor de horeca, vanavond het vredesinitiatief ‘Tous au bistrot/Let’s all meet at the bar’. Vanavond, dinsdag 17 november om 21.00 uur, nemen alle terrassen in Parijs een minuut stilte in acht.

Doe mee!
SYNHORCAT roept horecaondernemers in de rest van Europa op om hetzelfde te doen. Zo laten we zien dat we in vrijheid doorleven en onze gewoonten niet veranderen. Zo staan we op tegen wreedheid. Foto’s van medeleven kunnen worden toegestuurd aan KHN "(communicatie@khn.nl.)":mailto:communicatie@khn.nl SYNHORCAT wil deze graag ontvangen en KHN stuurt foto's door.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: