Visie voor gastvrijheidseconomie

12 december 2014 |
Visie voor gastvrijheidseconomie<

Gisteren heeft de voorzitter van het topteam Gastvrijheidseconomie, Theo Ruijs, de eindrapportage ‘Actieagenda’s en
sleutelprojecten’ overhandigd aan minister Kamp. Op uitnodiging van de minister heeft het topteam samen met de sector een visie voor de gastvrijheidseconomie ontwikkeld.

In oktober vorig jaar werd het startdocument aan de minister gepresenteerd. In nauwe samenwerking met de achterban is dit document verder uitgewerkt tot een eindrapportage met concrete actieagenda’s en sleutelprojecten.

Vebinden
In het rapport staat de ambitie centraal om het veelzijdige aanbod in de gastvrijheidsector te verbinden en beter vindbaar en verrassend te maken. Tegelijkertijd moet er nieuwe vraag naar nieuwe bestemmingen in ons land worden gefaciliteerd. Het team wil dit bereiken door de komende jaren in te zetten op excellente gastvrijheid, een internationaal concurrerende en innoverende sector en een aantrekkelijke samenleving voor de binnenlandse en buitenlandse bezoeker.

BREED GEDRAGEN VISIE
Uitgangspunt voor het topteam is uiteraard een breed gedragen visie. Ondernemers, beleidsmakers, overheden, onderwijs en young professionals hebben hun visie en ideeën kunnen inbrengen. De input is verwerkt in concrete actieagenda’s en sleutelprojecten. Theo Ruijs: “Wezenlijk is ook dat per sleutelproject de organisaties zijn benoemd die als trekkers van dat project fungeren. Zij gaan de betrokken partijen mobiliseren zodat de beoogde resultaten in goede samenwerking kunnen worden gerealiseerd.” In de komende fase worden de actieagenda’s en sleutelprojecten uitgewerkt tot concrete projectplannen en geoperationaliseerd.

MEER LEZEN OVER HORECA & ECONOMIE? KLIK HIER!
Sector van economisch belang
Nederland biedt veel verschillende belevenissen per vierkante kilometer. Binnen een gevarieerd landschap met grote cultuurhistorische waarde en iconen hebben meer dan 50.000 ondernemers een sterke sector opgebouwd die ertoe doet. De sector is met 590.000 banen de derde werkgever van ons land en levert jaarlijks € 65 miljard aan inkomsten. Daarnaast levert de sector een wezenlijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners door de balans tussen wonen, werken en ontspannen te optimaliseren en daarmee ‘the quality of life’ in Nederland te vergroten.

Topteam
Het topteam Gastvrijheidseconomie is opgericht op uitnodiging van minister Kamp en bestaat uit: Theo Ruijs (voorzitter topteam, Hotel Theater Figi & Slot Zeist), Cees Slager (Molecaten), Ger Swinkels (restaurant De Zwaan), Hein van Oorschot (NHTV), Jos Vranken (NBTC Holland Marketing), Guido Landheer (Ministerie van Economische Zaken), Alex van Hooff (Burger’s Zoo) en Seger van Voorst tot Voorst (Nationaal Park De Hoge Veluwe).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: