Minder wijn geproduceerd in 2016

13 april 2017 | Roy Spijker

De wereldwijde productie van wijn was in 2016 267 miljoen hectoliter. Dat is een afname van 3 procent. Deze cijfers heeft de internationale wijnorganisatie OIV bekend gemaakt.

Volgens OIV-directeur Jean-Marie Aurand komt de daling van de wijnproductie als gevolg van weersomstandigheden in verschillende delen van de wereld. Hij verwacht wel dat de oogstverwachtingen voor 2017 gunstiger zijn.

Consumptie stijgt
In tegenstelling tot de productie, is de wereldwijde consumptie van wijn in 2016 wel gestegen naar 242 miljoen hectoliter. Daarmee heeft de consumptie zich gestabiliseerd sinds de economische crisis in 2008. Wel ligt de wijnconsumptie nog steeds 8 miljoen hectoliter lager dan voor de crisis.

Wijnhandel
Qua volume liet de wereldwijde wijnhandel een lichte daling zien van 1,2 procent tot 104 miljoen hectoliter. Qua waarde was er wel een stijging van 2 procent tot 29 miljard euro. Spanje is het land dat de meeste wijn exporteert. De meeste wijn wordt gedronken in de Verenigde Staten (31,8 miljoen liter), gevolgd door Frankrijk (27 miljoen) en Italië (22,5 miljoen). 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: