Middelbare Hotelschool Friesland gaat samenwerken met Ducasse Education

4 april 2017 | Roy Spijker
Middelbare Hotelschool Friesland gaat samenwerken met Ducasse Education

Hoogstaande masterclasses van internationale allure voor toekomstige Friese topkoks. Met ingang van studiejaar 2017-2018 biedt Middelbare Hotelschool Friesland deze aan. Dit is mogelijk door de samenwerking van dit onderdeel van het Friesland College met Ducasse Education, opgericht door niemand minder dan de Franse top chef-kok Alain Ducasse.

De chef-koks die verbonden zijn aan Ducasse Education hebben allen ruimschoots hun sporen verdiend in het vakgebied. Zij komen de masterclasses vanaf september dit jaar met regelmaat verzorgen in de keuken en de patisserie van de middelbare hotelschool in Leeuwarden.

Tot de deelnemers aan de masterclasses behoren studenten die op de hotelschool innovatieve specialistenopleidingen volgen: dubbelopleidingen als Gespecialiseerd kok & Leidinggevende keuken en Gastronoom/sommelier & Leidinggevende bediening, en de pure specialistenopleiding Patissier. Ook de leermeesters van de studenten worden uitgenodigd voor de masterclasses.

Met de samenwerking speelt Middelbare Hotelschool Friesland in op de ontwikkelingen in de branche: er is met name in het hogere horecasegment vraag naar goed opgeleide koks en patissiers, die beschikken over specialistische kennis. De school wil met het aantrekken van chef-koks van internationale allure studenten voorbereiden op een werkveld waarin ze breed inzetbaar zijn en kunnen excelleren in hun vak.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: