Michiel van der Kroon nieuw Chef Floor17

3 juli 2017 | Roy Spijker

Michiel van der Kroon is de nieuwe chef-kok van fine dining restaurant Floor17. Hij staat sinds kort aan het hoofd van de keuken op 80 meter hoogte in Ramada Apollo Amsterdam Centre. Een nieuwe uitdaging voor de ervaren chef-kok. Van der Kroon runde al eerder de keuken van Bib Gourmand restaurant La Sirène en The Harbour Club Amsterdam Zuid.

"Met Floor17 deel ik mijn passie voor eerlijk koken en streekproducten. We werken het liefst met lokale leveranciers. Zo komt een Heilbot van 9 kilogram uit de Noordzee en fileren wij die zelf. Elk onderdeel wordt gebruikt om de smaken maximaal tot hun recht te laten komen," aldus Michiel van der Kroon.

Ambachtelijke bereidingen
Van der Kroon vindt kennisdeling over ambachtelijke bereidingen belangrijk: "Gezonde en verantwoorde voeding is niet vanzelfsprekend in alle landen. Daarom begeleiden we ieder jaar minimaal 2 leerling-koks om duurzaam te werken: in productkennis en we leren ze diverse ambachtelijke technieken zoals het fileren van zeeduivel, tonijn of Nederlands wild."

De chef kiest voor het gebruik van seizoensproducten, waardoor het menu om de 2 à 3 weken wisselt. “Onze koks worden gestimuleerd om creatief te zijn met producten van het seizoen. Wij gebruiken deze alleen in de periode waarop ze op z’n mooist zijn. Bij ons hoef je niet van de kaart te kiezen. Ons Chefs menu presenteert de lekkerste smaken van dat moment," aldus Michiel van der Kroon.

Beleving in gastvrijheid
Volgens Apollo Hotels draait gastvrijheid steeds meer om de beleving en goede service in combinatie met verrassende gerechten. Dit zie je terug in de verschillende food concepten van de Nederlanse keten zoals Floor17, The Harbour Club, Chef's, Bierfabriek en binnenkort Bodon, La Grande Brasserie. “De diversiteit aan restaurants bij Apollo Hotels biedt voor koks interessante mogelijkheden om door te groeien. Bovendien hebben we met Floor17 dit najaar de ambitie voor een Bib Gourmand", aldus Erik-Jan Bausch, General Manager van Ramada Apollo Amsterdam Centre.

Het Ramada Apollo Amsterdam Centre is het grootste Ramada-hotel van Europa en is gevestigd aan de ring van Amsterdam, direct aan het Rembrandtpark. Het gebouw werd na vier jaar leegstand omgetoverd tot een viersterrenhotel met 446 kamers en 8 vergaderzalen. Met restaurant Floor17 en haar Rooftop Terrace op 85 meter hoogte een absolute hotspot in Amsterdam. Het hotel en Floor17 organiseren regelmatig evenementen op het dakterras, zoals de spectaculaire Air-bubble en de Rooftop Movie Nights.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: