Michiel van der Kroon nieuw Chef Floor17

3 juli 2017 | Roy Spijker

Michiel van der Kroon is de nieuwe chef-kok van fine dining restaurant Floor17. Hij staat sinds kort aan het hoofd van de keuken op 80 meter hoogte in Ramada Apollo Amsterdam Centre. Een nieuwe uitdaging voor de ervaren chef-kok. Van der Kroon runde al eerder de keuken van Bib Gourmand restaurant La Sirène en The Harbour Club Amsterdam Zuid.

"Met Floor17 deel ik mijn passie voor eerlijk koken en streekproducten. We werken het liefst met lokale leveranciers. Zo komt een Heilbot van 9 kilogram uit de Noordzee en fileren wij die zelf. Elk onderdeel wordt gebruikt om de smaken maximaal tot hun recht te laten komen," aldus Michiel van der Kroon.

Ambachtelijke bereidingen
Van der Kroon vindt kennisdeling over ambachtelijke bereidingen belangrijk: "Gezonde en verantwoorde voeding is niet vanzelfsprekend in alle landen. Daarom begeleiden we ieder jaar minimaal 2 leerling-koks om duurzaam te werken: in productkennis en we leren ze diverse ambachtelijke technieken zoals het fileren van zeeduivel, tonijn of Nederlands wild."

De chef kiest voor het gebruik van seizoensproducten, waardoor het menu om de 2 à 3 weken wisselt. “Onze koks worden gestimuleerd om creatief te zijn met producten van het seizoen. Wij gebruiken deze alleen in de periode waarop ze op z’n mooist zijn. Bij ons hoef je niet van de kaart te kiezen. Ons Chefs menu presenteert de lekkerste smaken van dat moment," aldus Michiel van der Kroon.

Beleving in gastvrijheid
Volgens Apollo Hotels draait gastvrijheid steeds meer om de beleving en goede service in combinatie met verrassende gerechten. Dit zie je terug in de verschillende food concepten van de Nederlanse keten zoals Floor17, The Harbour Club, Chef's, Bierfabriek en binnenkort Bodon, La Grande Brasserie. “De diversiteit aan restaurants bij Apollo Hotels biedt voor koks interessante mogelijkheden om door te groeien. Bovendien hebben we met Floor17 dit najaar de ambitie voor een Bib Gourmand", aldus Erik-Jan Bausch, General Manager van Ramada Apollo Amsterdam Centre.

Het Ramada Apollo Amsterdam Centre is het grootste Ramada-hotel van Europa en is gevestigd aan de ring van Amsterdam, direct aan het Rembrandtpark. Het gebouw werd na vier jaar leegstand omgetoverd tot een viersterrenhotel met 446 kamers en 8 vergaderzalen. Met restaurant Floor17 en haar Rooftop Terrace op 85 meter hoogte een absolute hotspot in Amsterdam. Het hotel en Floor17 organiseren regelmatig evenementen op het dakterras, zoals de spectaculaire Air-bubble en de Rooftop Movie Nights.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: