Michiel van der Kroon nieuw Chef Floor17

3 juli 2017 | Roy Spijker

Michiel van der Kroon is de nieuwe chef-kok van fine dining restaurant Floor17. Hij staat sinds kort aan het hoofd van de keuken op 80 meter hoogte in Ramada Apollo Amsterdam Centre. Een nieuwe uitdaging voor de ervaren chef-kok. Van der Kroon runde al eerder de keuken van Bib Gourmand restaurant La Sirène en The Harbour Club Amsterdam Zuid.

"Met Floor17 deel ik mijn passie voor eerlijk koken en streekproducten. We werken het liefst met lokale leveranciers. Zo komt een Heilbot van 9 kilogram uit de Noordzee en fileren wij die zelf. Elk onderdeel wordt gebruikt om de smaken maximaal tot hun recht te laten komen," aldus Michiel van der Kroon.

Ambachtelijke bereidingen
Van der Kroon vindt kennisdeling over ambachtelijke bereidingen belangrijk: "Gezonde en verantwoorde voeding is niet vanzelfsprekend in alle landen. Daarom begeleiden we ieder jaar minimaal 2 leerling-koks om duurzaam te werken: in productkennis en we leren ze diverse ambachtelijke technieken zoals het fileren van zeeduivel, tonijn of Nederlands wild."

De chef kiest voor het gebruik van seizoensproducten, waardoor het menu om de 2 à 3 weken wisselt. “Onze koks worden gestimuleerd om creatief te zijn met producten van het seizoen. Wij gebruiken deze alleen in de periode waarop ze op z’n mooist zijn. Bij ons hoef je niet van de kaart te kiezen. Ons Chefs menu presenteert de lekkerste smaken van dat moment," aldus Michiel van der Kroon.

Beleving in gastvrijheid
Volgens Apollo Hotels draait gastvrijheid steeds meer om de beleving en goede service in combinatie met verrassende gerechten. Dit zie je terug in de verschillende food concepten van de Nederlanse keten zoals Floor17, The Harbour Club, Chef's, Bierfabriek en binnenkort Bodon, La Grande Brasserie. “De diversiteit aan restaurants bij Apollo Hotels biedt voor koks interessante mogelijkheden om door te groeien. Bovendien hebben we met Floor17 dit najaar de ambitie voor een Bib Gourmand", aldus Erik-Jan Bausch, General Manager van Ramada Apollo Amsterdam Centre.

Het Ramada Apollo Amsterdam Centre is het grootste Ramada-hotel van Europa en is gevestigd aan de ring van Amsterdam, direct aan het Rembrandtpark. Het gebouw werd na vier jaar leegstand omgetoverd tot een viersterrenhotel met 446 kamers en 8 vergaderzalen. Met restaurant Floor17 en haar Rooftop Terrace op 85 meter hoogte een absolute hotspot in Amsterdam. Het hotel en Floor17 organiseren regelmatig evenementen op het dakterras, zoals de spectaculaire Air-bubble en de Rooftop Movie Nights.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: