Michiel van der Kroon nieuw Chef Floor17

3 juli 2017 | Roy Spijker

Michiel van der Kroon is de nieuwe chef-kok van fine dining restaurant Floor17. Hij staat sinds kort aan het hoofd van de keuken op 80 meter hoogte in Ramada Apollo Amsterdam Centre. Een nieuwe uitdaging voor de ervaren chef-kok. Van der Kroon runde al eerder de keuken van Bib Gourmand restaurant La Sirène en The Harbour Club Amsterdam Zuid.

"Met Floor17 deel ik mijn passie voor eerlijk koken en streekproducten. We werken het liefst met lokale leveranciers. Zo komt een Heilbot van 9 kilogram uit de Noordzee en fileren wij die zelf. Elk onderdeel wordt gebruikt om de smaken maximaal tot hun recht te laten komen," aldus Michiel van der Kroon.

Ambachtelijke bereidingen
Van der Kroon vindt kennisdeling over ambachtelijke bereidingen belangrijk: "Gezonde en verantwoorde voeding is niet vanzelfsprekend in alle landen. Daarom begeleiden we ieder jaar minimaal 2 leerling-koks om duurzaam te werken: in productkennis en we leren ze diverse ambachtelijke technieken zoals het fileren van zeeduivel, tonijn of Nederlands wild."

De chef kiest voor het gebruik van seizoensproducten, waardoor het menu om de 2 à 3 weken wisselt. “Onze koks worden gestimuleerd om creatief te zijn met producten van het seizoen. Wij gebruiken deze alleen in de periode waarop ze op z’n mooist zijn. Bij ons hoef je niet van de kaart te kiezen. Ons Chefs menu presenteert de lekkerste smaken van dat moment," aldus Michiel van der Kroon.

Beleving in gastvrijheid
Volgens Apollo Hotels draait gastvrijheid steeds meer om de beleving en goede service in combinatie met verrassende gerechten. Dit zie je terug in de verschillende food concepten van de Nederlanse keten zoals Floor17, The Harbour Club, Chef's, Bierfabriek en binnenkort Bodon, La Grande Brasserie. “De diversiteit aan restaurants bij Apollo Hotels biedt voor koks interessante mogelijkheden om door te groeien. Bovendien hebben we met Floor17 dit najaar de ambitie voor een Bib Gourmand", aldus Erik-Jan Bausch, General Manager van Ramada Apollo Amsterdam Centre.

Het Ramada Apollo Amsterdam Centre is het grootste Ramada-hotel van Europa en is gevestigd aan de ring van Amsterdam, direct aan het Rembrandtpark. Het gebouw werd na vier jaar leegstand omgetoverd tot een viersterrenhotel met 446 kamers en 8 vergaderzalen. Met restaurant Floor17 en haar Rooftop Terrace op 85 meter hoogte een absolute hotspot in Amsterdam. Het hotel en Floor17 organiseren regelmatig evenementen op het dakterras, zoals de spectaculaire Air-bubble en de Rooftop Movie Nights.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Advertorial
Zo zet je de gebakken aardappeltjes van oma op tafel

Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het Oer-Hollandse product dan ook gewild bij menig chef-kok. Weinig waste, betrouwbaar, makkelijk in de bereiding, lang te bewaren, een allemansvriend en gewoon ontzettend lekker. Van de klassieke gekookte pieper naar sou...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: