Michelingids Engeland beloont eenvoud

5 oktober 2013 |
Michelingids Engeland beloont eenvoud<

In de nieuwe Michelingids voor Groot-Brittannië en Ierland valt op dat de inspecteurs extra waardering hebben voor simpele restaurants die klassiek eten serveren en rekening houden
met hun culinaire erfgoed of etnische afkomst.

Erfgoed in DNA
Zo heeft Dinner By Heston Blumenthal uit Londen in de gids voor 2014 een tweede ster gekregen. Chef-kok Ashley Palmer-Watts kookt met het Britse culinaire erfgoed in zijn aderen. Al een paar jaar wordt de spin-off uit de koker van Blumenthal flink hoger geklasseerd in de World's 50 Best Restaurants dan The Fat Duck in Bray (dat overigens zijn driesterren wist te houden).

Eenvoudig
Vijftien restaurants kregen hun eerste ster. Hieronder zit het eenvoudige buurtrestaurant Wilks in Birmingham. Ook het eerste Peruaanse restaurant in Engeland, Lima in Londen, kreeg een ster. In totaal vielen er negen nieuwe sterren in de hoofdstad.

De top bleef grotendeels de top. Groot-Brittannië en Ierland telden en tellen vier restaurants met drie sterren. Wel ging L’Atelier de Joël Robuchon in Londen terug van twee sterren naar één ster. Het Londense restaurant The Greenhouse, van de Franse chef Arnaud Bignon, kreeg een tweede ster.

Door Frank Lindner


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: