Michelingids Engeland beloont eenvoud

5 oktober 2013
Michelingids Engeland beloont eenvoud

In de nieuwe Michelingids voor Groot-Brittannië en Ierland valt op dat de inspecteurs extra waardering hebben voor simpele restaurants die klassiek eten serveren en rekening houden
met hun culinaire erfgoed of etnische afkomst.

*Erfgoed in DNA*
Zo heeft Dinner By Heston Blumenthal uit Londen in de gids voor 2014 een tweede ster gekregen. Chef-kok Ashley Palmer-Watts kookt met het Britse culinaire erfgoed in zijn aderen. Al een paar jaar wordt de spin-off uit de koker van Blumenthal flink hoger geklasseerd in de World's 50 Best Restaurants dan The Fat Duck in Bray (dat overigens zijn driesterren wist te houden).

*Eenvoudig*
Vijftien restaurants kregen hun eerste ster. Hieronder zit het eenvoudige buurtrestaurant Wilks in Birmingham. Ook het eerste Peruaanse restaurant in Engeland, Lima in Londen, kreeg een ster. In totaal vielen er negen nieuwe sterren in de hoofdstad.

De top bleef grotendeels de top. Groot-Brittannië en Ierland telden en tellen vier restaurants met drie sterren. Wel ging L’Atelier de Joël Robuchon in Londen terug van twee sterren naar één ster. Het Londense restaurant The Greenhouse, van de Franse chef Arnaud Bignon, kreeg een tweede ster.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl



Overig nieuws