Michelingids Engeland beloont eenvoud

5 oktober 2013 |
Michelingids Engeland beloont eenvoud<

In de nieuwe Michelingids voor Groot-Brittannië en Ierland valt op dat de inspecteurs extra waardering hebben voor simpele restaurants die klassiek eten serveren en rekening houden
met hun culinaire erfgoed of etnische afkomst.

Erfgoed in DNA
Zo heeft Dinner By Heston Blumenthal uit Londen in de gids voor 2014 een tweede ster gekregen. Chef-kok Ashley Palmer-Watts kookt met het Britse culinaire erfgoed in zijn aderen. Al een paar jaar wordt de spin-off uit de koker van Blumenthal flink hoger geklasseerd in de World's 50 Best Restaurants dan The Fat Duck in Bray (dat overigens zijn driesterren wist te houden).

Eenvoudig
Vijftien restaurants kregen hun eerste ster. Hieronder zit het eenvoudige buurtrestaurant Wilks in Birmingham. Ook het eerste Peruaanse restaurant in Engeland, Lima in Londen, kreeg een ster. In totaal vielen er negen nieuwe sterren in de hoofdstad.

De top bleef grotendeels de top. Groot-Brittannië en Ierland telden en tellen vier restaurants met drie sterren. Wel ging L’Atelier de Joël Robuchon in Londen terug van twee sterren naar één ster. Het Londense restaurant The Greenhouse, van de Franse chef Arnaud Bignon, kreeg een tweede ster.

Door Frank Lindner


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: