België telt twee nieuwe tweesterrenzaken

22 november 2010
België telt twee nieuwe tweesterrenzaken

Eén dag voor de bekendmaking van de Michelinsterren voor 2011 in Nederland lanceerde de bandenfabrikant uit Frankrijk maandag 22 november de nieuwe gids voor België en Luxemburg. Bij onze zuiderburen mogen twee zaken een tweede ster aan de gevel hangen. Te weten bij “Nuance” in Duffel (vorig jaar de eerste ster) en bij “Aan Tafel bij Luc Bellings” in Hasselt. Het totaal aantal restaurants met twee sterren komt daarmee op vijftien.

*Onverwacht*
“De Karmeliet” in Brugge en “Hof van Cleve” in Kruishoutem behouden hun driesterrenstatus. België telt 98 restaurants met één ster, waaronder acht nieuwe. Van twee nieuwkomers werd een eerste ster niet direct verwacht. Zo kreeg “Lam & Yin”, een stukje Hong Kong in hartje Antwerpen, een eerste ster. En voor een heuse 'Tokio-beleving' moet de lezer van de gids in Brussel zijn, bij Japans restaurant “Kamo”.

*Verliezers*
In de gids staan 87 nieuwe adressen, 131 eetgelegenheden zijn niet meer opgenomen. Daarmee is deze Michelingids 44 adressen 'dunner'. Zes Belgische restaurants verliezen hun ster. Het gaat om L’Ecailler du Palais Royal, Marie en Bistrot du Mail (alle drie in Brussel), Hoeve St-Paul in Hasselt, Bistro Novo in Roeselare en Fleur sur l’Eau in Dendermonde.

~Frank Lindner~

Overig nieuws