Michelin: gestage evolutie in België

18 november 2013
Michelin: gestage evolutie in België

Twee nieuwe tweesterrenrestaurants in de Michelingids voor België en Luxemburg 2014 kenmerken de gestage evolutie van de Belgische gastronomie. Bon-Bon en Bartholomeus krijgen
er een tweede ster bij. Verder zijn er 18 restaurants die hun eerste ster krijgen.

*Uitblinken*
Het Brusselse Bon-Bon is uitgegroeid tot een van de beste zaken van het land. Chef Christophe Hardiquest brengt volgens de gids kwaliteitsproducten naar een hoger
smaakniveau dankzij zijn tekenende creativiteit en techniciteit. Bartholomeus uit Knokke-Heist dankt de onderscheiding aan de creaties van Bart Desmidt: fijne gerechten die uitblinken dankzij de harmonie van smaken.

*Top blijft top*
Op het vlak van kookkunst springen er in België nog steeds drie restaurants uit: De Karmeliet (Brugge), Hof van Cleve (Kruishoutem) en Hertog Jan (Sint-Michiels). Deze vaste waardes behouden hun drie sterren.

*Over de 100*
Maar liefst achttien Belgische restaurants krijgen één Michelin ster. Dit zorgt ervoor dat de gids voor het eerst in zijn geschiedenis meer dan honderd Belgische restaurants telt met één ster (101 om precies te zijn).

*Verzilveren*
De opvallendste terugkeer laat het prestigieuze Villa Lorraine optekenen: deze grande dame van de Brusselse gastronomie heeft terug een ster te pakken dankzij zijn talentvolle chef, Alain Bianchin. Het maakt daarmee zijn statuut waar van rijzende ster, die het in de gids van vorig jaar kreeg. Ook de andere ontvangers van een zogeheten 'espoir', The Glorious (Antwerpen) en De Kristalijn (Genk), hebben dit weten te verzilveren.

In het Groothertogdom Luxemburg wordt één restaurant beloond met een Michelin ster: Becher Gare uit Bech.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws