Metamorfose voor Willem V

25 februari 2010 |
Metamorfose voor Willem V<

De komende tijd wordt er flink verbouwd bij Willem V. De eetgelegenheid in Rijswijk staat voor een grote verandering. "Na 4,5 jaar is het tijd voor een metamorfose", zegt eigenaar Maurice van Parlevliet. "Mede omdat ik nu alleen verder ga, is het nu een mooie gelegenheid om deze verandering door te voeren". Van de brasserie wordt in tien dagen een restaurant gemaakt. "Dat is krap tijd, maar 1 maart gaan we weer open. Waar een wil is, is een weg."

Met iets nieuws komen
Wie dan restaurant Willem V binnenkomt, zal merken dat er iets veranderd is. Het behang, de verlichting, de plafonds en de bar worden allemaal vernieuwd. Turqoise blauw met bruin zullen de nieuwe kleuren worden. "Het is tijd voor een goede frisse wind door de zaak en om met iets nieuws te komen."

Chef's table
Niet alleen het interieur verandert, maar ook in de opzet van het restaurant zijn er wijzigingen. Zo komt er een chef's table, waarbij de gasten via een plasmascherm kunnen meekijken hoe het eten wordt bereid. Daarnaast gaat ook de menukaart een beetje veranderen. Zo krijgt Willem V een aquarium waarin zich kreeften en oesters bevinden. Een ding wijzigt niet. De prijzen blijven gelijk. "Mensen denken we dat als we van een brasserie in een restaurant veranderen de prijzen omhoog gooien. Dat vind ik onzin. Bij Willem V kan je straks ook nog lekker en betaalbaar eten."


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: