Menno Post geïnaugureerd als 144ste Meesterkok

24 januari 2017 | Roy Spijker

Chef-kok Menno Post van De Bokkedoorns in Overveen is geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. Hij is daarmee de 144ste kok die deze titel mag dragen.

Menno Post had Meesterkok Michel van der Kroft van 'Nonnetje in Harderwijk gevraagd als Inaugurator. Michel roemde Menno's doorzettingsvermogen, discipline, nieuwsgierigheid, liefde voor het vak en creativiteit. Michel noemde het knap hoe Menno rekening heeft gehouden met de vaste gasten van De Bokkedoorns, maar langzaamaan ook zijn eigen stempel op de keuken heeft gedrukt. 

Michelf van der Kroft had voor Menno ook een bijzonder cadeau. "Bij mijn inauguratie in 2005 kreeg ik van mijn inaugurator Constant Fonk zijn Escoffier. Dat betekende heel veel voor mij. Daarom wil nu graag mijn Escoffier overdragen aan jou, als symbool voor het doorgeven van deze mooie titel aan de nieuwe generatie SVH Meesterkoks”, aldus Van der Kroft.

Geheimen

Voordat Menno Post begin 2013 overstapte naar De Bokkedoorns, werkte hij meer dan tien jaar bij Ron Blaauw Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel. Menno: “Daar heb ik mij met jongens als Stefan van Sprang, André Gerrits, Egon van Hoof en Joris Bijdendijk ontwikkeld. Samen vechten voor de top en elkaar beter maken.” Een andere persoon die belangrijk was voor zijn ontwikkeling is Cas Spijkers. “Hij heeft echt het vuur in mij aangestoken om alles uit het vak te halen, maar wel op een manier dat je er ook heel veel plezier van hebt. Hij heeft me ook geïnspireerd om voor SVH Meesterkok op te gaan.Tijdens mijn loopbaan heb ik veel met SVH Meesterkoks gewerkt. Ik keek er naar op hoe geweldig het is om door hard te werken die titel te behalen, wetende dat het niet voor iedereen is weggelegd. Dat maakt het nog mooier. Nu ik SVH Meesterkok ben, wil ik het voortouw nemen om het ambacht en echte vakmanschap hoog te houden en het bij te brengen aan de jongere generatie koks. Zij hebben chefs nodig die de geheimen van de keuken met ze willen delen.” Maar naast al zijn werkzaamheden vindt Menno ook thuis zijn belangrijk. “Ook daar ontwikkel je je als mens en dat proef je terug in mijn keuken.”

SVH Meestertitels

SVH beheert namens de horecabranche sinds 1980 de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleren professionals om het beste uit zichzelf te halen. De Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

Fotobijschrift: v.l.n.r. Cees Helder, Michel van der Kroft, Hanneke Westland, Menno Post en Dennis Kuipers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: