Menno Post geïnaugureerd als 144ste Meesterkok

24 januari 2017 | Roy Spijker

Chef-kok Menno Post van De Bokkedoorns in Overveen is geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. Hij is daarmee de 144ste kok die deze titel mag dragen.

Menno Post had Meesterkok Michel van der Kroft van 'Nonnetje in Harderwijk gevraagd als Inaugurator. Michel roemde Menno's doorzettingsvermogen, discipline, nieuwsgierigheid, liefde voor het vak en creativiteit. Michel noemde het knap hoe Menno rekening heeft gehouden met de vaste gasten van De Bokkedoorns, maar langzaamaan ook zijn eigen stempel op de keuken heeft gedrukt. 

Michelf van der Kroft had voor Menno ook een bijzonder cadeau. "Bij mijn inauguratie in 2005 kreeg ik van mijn inaugurator Constant Fonk zijn Escoffier. Dat betekende heel veel voor mij. Daarom wil nu graag mijn Escoffier overdragen aan jou, als symbool voor het doorgeven van deze mooie titel aan de nieuwe generatie SVH Meesterkoks”, aldus Van der Kroft.

Geheimen

Voordat Menno Post begin 2013 overstapte naar De Bokkedoorns, werkte hij meer dan tien jaar bij Ron Blaauw Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel. Menno: “Daar heb ik mij met jongens als Stefan van Sprang, André Gerrits, Egon van Hoof en Joris Bijdendijk ontwikkeld. Samen vechten voor de top en elkaar beter maken.” Een andere persoon die belangrijk was voor zijn ontwikkeling is Cas Spijkers. “Hij heeft echt het vuur in mij aangestoken om alles uit het vak te halen, maar wel op een manier dat je er ook heel veel plezier van hebt. Hij heeft me ook geïnspireerd om voor SVH Meesterkok op te gaan.Tijdens mijn loopbaan heb ik veel met SVH Meesterkoks gewerkt. Ik keek er naar op hoe geweldig het is om door hard te werken die titel te behalen, wetende dat het niet voor iedereen is weggelegd. Dat maakt het nog mooier. Nu ik SVH Meesterkok ben, wil ik het voortouw nemen om het ambacht en echte vakmanschap hoog te houden en het bij te brengen aan de jongere generatie koks. Zij hebben chefs nodig die de geheimen van de keuken met ze willen delen.” Maar naast al zijn werkzaamheden vindt Menno ook thuis zijn belangrijk. “Ook daar ontwikkel je je als mens en dat proef je terug in mijn keuken.”

SVH Meestertitels

SVH beheert namens de horecabranche sinds 1980 de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleren professionals om het beste uit zichzelf te halen. De Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

Fotobijschrift: v.l.n.r. Cees Helder, Michel van der Kroft, Hanneke Westland, Menno Post en Dennis Kuipers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: