Meinders Catering nieuwe eigenaar Studio’s Aalsmeer Evenementen

15 mei 2018 | Thijs Jacobs

Meinders Catering neemt per 1 juni de exploitatie van evenementen in Studio’s Aalsmeer over. Hiermee versterkt Meinders Catering de positie in de evenementenbranche met een eerste vaste locatie met een maximale capaciteit van 3000 pax. Voor Studio’s Aalsmeer betekent de overname de mogelijkheid een kwalitatief hoge ‘one stop shop’ te worden. Catering, personeel en locatie zijn in eigen beheer. 

Meinders Catering heeft met haar dienstverlening een landelijke dekking en ziet groeipotentie in evenementencatering. Rene Niemarkt (Commercieel directeur Meinders Catering) spreekt enthousiast over de overname: “De exploitatie van Studio’s Aalsmeer past in de ambitie van Meinders Catering om een speler van formaat te worden in evenementencatering. Door de prettige relatie en het vertrouwen in elkaar kunnen we elkaar versterken. Met de gebundelde krachten leggen we een fundering voor de gewenste groei.”

Samenwerking

De overname vloeit voort uit een jarenlange intensieve samenwerking. Meinders Catering was preferred supplier en verantwoordelijk voor de culinaire invulling van ruim 250 evenementen. Beide partijen staan voor gastvrijheid, kwaliteit, vernieuwende concepten en kennen een ondernemende bedrijfscultuur. Er wordt daarom gesproken over een natuurlijke match, aldus Ernst-Jan Beck (Commercieel manager Studio’s Aalsmeer): “Voor mij was deze overname een stille wens. De synergie was altijd aanwezig. Studio’s Aalsmeer onderscheidt zich met conceptontwikkeling op het gebied van evenementen. De culinaire invulling kan deze concepten tot een hoger niveau brengen.”

Ook de samenwerking met Wentink Forno & Partners, producent van de Dinnershow Brooklyn Nights, wordt voortgezet. Frank Wentink en Marc Forno zijn blij met deze ontwikkeling en kijken uit naar een spectaculair jubileumseizoen.

Voormalig exploitant De Raad Vastgoed, blijft de televisiestudio’s en kantoren in Studio’s Aalsmeer beheren.

Over Meinders Catering

Meinders Catering is een full-service cateringorganisatie met eigen productielocaties. Van een kleine lunch tot een event voor 6000 personen. Meinders Catering regelt het. We leveren alles via onze eigen distributie, de groothandel komt er niet aan te pas. Naast een eigen bakkerij, Brood BV, heeft Meinders Catering tevens een eigen uitzendbureau: WerQdag. Selectie en training van onze mensen gebeurt in huis. Meinders Catering is een Nederlands bedrijf en heeft 72 medewerkers in dienst. Via ons uitzendbureau werken we met 150 mensen. Al deze mensen staan garant voor een uitstekende dienstverlening in elk segment.

Over Studio’s Aalsmeer

Studio’s Aalsmeer, een bijzondere locatie met een rijke geschiedenis: ooit begonnen als veilinghuis voor bloemen en uitgegroeid tot een nationaal monument waar Joop van den Ende later zijn televisiestudio’s huisvestte. Tegenwoordig is Studio’s Aalsmeer het decor voor congressen, recepties, productpresentaties en andere evenementen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: