Meinders Catering nieuwe eigenaar Studio’s Aalsmeer Evenementen

15 mei 2018 | Thijs Jacobs

Meinders Catering neemt per 1 juni de exploitatie van evenementen in Studio’s Aalsmeer over. Hiermee versterkt Meinders Catering de positie in de evenementenbranche met een eerste vaste locatie met een maximale capaciteit van 3000 pax. Voor Studio’s Aalsmeer betekent de overname de mogelijkheid een kwalitatief hoge ‘one stop shop’ te worden. Catering, personeel en locatie zijn in eigen beheer. 

Meinders Catering heeft met haar dienstverlening een landelijke dekking en ziet groeipotentie in evenementencatering. Rene Niemarkt (Commercieel directeur Meinders Catering) spreekt enthousiast over de overname: “De exploitatie van Studio’s Aalsmeer past in de ambitie van Meinders Catering om een speler van formaat te worden in evenementencatering. Door de prettige relatie en het vertrouwen in elkaar kunnen we elkaar versterken. Met de gebundelde krachten leggen we een fundering voor de gewenste groei.”

Samenwerking

De overname vloeit voort uit een jarenlange intensieve samenwerking. Meinders Catering was preferred supplier en verantwoordelijk voor de culinaire invulling van ruim 250 evenementen. Beide partijen staan voor gastvrijheid, kwaliteit, vernieuwende concepten en kennen een ondernemende bedrijfscultuur. Er wordt daarom gesproken over een natuurlijke match, aldus Ernst-Jan Beck (Commercieel manager Studio’s Aalsmeer): “Voor mij was deze overname een stille wens. De synergie was altijd aanwezig. Studio’s Aalsmeer onderscheidt zich met conceptontwikkeling op het gebied van evenementen. De culinaire invulling kan deze concepten tot een hoger niveau brengen.”

Ook de samenwerking met Wentink Forno & Partners, producent van de Dinnershow Brooklyn Nights, wordt voortgezet. Frank Wentink en Marc Forno zijn blij met deze ontwikkeling en kijken uit naar een spectaculair jubileumseizoen.

Voormalig exploitant De Raad Vastgoed, blijft de televisiestudio’s en kantoren in Studio’s Aalsmeer beheren.

Over Meinders Catering

Meinders Catering is een full-service cateringorganisatie met eigen productielocaties. Van een kleine lunch tot een event voor 6000 personen. Meinders Catering regelt het. We leveren alles via onze eigen distributie, de groothandel komt er niet aan te pas. Naast een eigen bakkerij, Brood BV, heeft Meinders Catering tevens een eigen uitzendbureau: WerQdag. Selectie en training van onze mensen gebeurt in huis. Meinders Catering is een Nederlands bedrijf en heeft 72 medewerkers in dienst. Via ons uitzendbureau werken we met 150 mensen. Al deze mensen staan garant voor een uitstekende dienstverlening in elk segment.

Over Studio’s Aalsmeer

Studio’s Aalsmeer, een bijzondere locatie met een rijke geschiedenis: ooit begonnen als veilinghuis voor bloemen en uitgegroeid tot een nationaal monument waar Joop van den Ende later zijn televisiestudio’s huisvestte. Tegenwoordig is Studio’s Aalsmeer het decor voor congressen, recepties, productpresentaties en andere evenementen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: