Mehdi Reschok wint sauswedstrijd

15 november 2012 |
Mehdi Reschok wint sauswedstrijd<

‘Wie maakt de lekkerste saus van Nederland’? Op die vraag is er een antwoord. Tijdens de finale in het Okura in Amsterdam won Mehdi Reschok van Park en Pluche uit Eindhoven de titel Saucier van het Jaar.

Orginaliteit
Na eerdere voorrondes bij HANOS Amsterdam en Eindhoven vond dinsdag 13 november de finale van de sauswedstrijd plaats in de kookstudio Taste of Okura. Onder toeziend oog van Onno Kokmeijer (Ciel Bleu), Eugène van Angelbeek (De Jonge Dikkert) en Edwin van Gent (Unilever Food Solutions) liet Mehdi Reschok de andere negen finalisten zowel op het gebied van smaak als originaliteit achter zich.


De jury keurt de gerechten en bovenal de sauzen

Uitdaging
HANOS en Unilever Food Solutions zijn de afgelopen maanden samen met Onno Kokmeijer op zoek gegaan naar de beste saucier van Nederland. Een wedstrijd waarbij professionals in de restauratieve horeca werden uitgedaagd een mooie en inspirerende saus te bereiden met als basis een Knorr Carte Blanche Fond.


De deelnemers maakten het de jury in positieve zin erg lastig

Hoog niveau
Saus is een essentieel onderdeel van ieder gerecht en speelt al jarenlang een hoofdrol in de gastronomie. Door gebruik te maken van een kwalitatief hoogwaardige basis fond hadden de deelnemers alle tijd en ruimte om een creatieve en innovatieve saus te bereiden. "Het niveau van de finalisten lag ontzettend hoog en zorgde voor een hoop discussie binnen de jury", aldus Onno Kokmeijer. De jury roemde daarnaast ook de vernieuwende saus-spijscombinaties van Thijs Berkers (De Karpendonkse Hoeve) en Joost Bax (ZarZo).


Mehdi Reschok in actie tijdens de finale

Prijzen
Alle finalisten ontvingen een door Onno Kokmeijer gesigneerd exemplaar van het boek ‘De Essentie’. De winnaar ontving daarnaast een geheel verzorgd diner voor twee personen in Ciel Bleu met overnachting in Okura.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: