Mehdi Reschok wint sauswedstrijd

15 november 2012 |
Mehdi Reschok wint sauswedstrijd

‘Wie maakt de lekkerste saus van Nederland’? Op die vraag is er een antwoord. Tijdens de finale in het Okura in Amsterdam won Mehdi Reschok van Park en Pluche uit Eindhoven de titel Saucier van het Jaar.

Orginaliteit
Na eerdere voorrondes bij HANOS Amsterdam en Eindhoven vond dinsdag 13 november de finale van de sauswedstrijd plaats in de kookstudio Taste of Okura. Onder toeziend oog van Onno Kokmeijer (Ciel Bleu), Eugène van Angelbeek (De Jonge Dikkert) en Edwin van Gent (Unilever Food Solutions) liet Mehdi Reschok de andere negen finalisten zowel op het gebied van smaak als originaliteit achter zich.


De jury keurt de gerechten en bovenal de sauzen

Uitdaging
HANOS en Unilever Food Solutions zijn de afgelopen maanden samen met Onno Kokmeijer op zoek gegaan naar de beste saucier van Nederland. Een wedstrijd waarbij professionals in de restauratieve horeca werden uitgedaagd een mooie en inspirerende saus te bereiden met als basis een Knorr Carte Blanche Fond.


De deelnemers maakten het de jury in positieve zin erg lastig

Hoog niveau
Saus is een essentieel onderdeel van ieder gerecht en speelt al jarenlang een hoofdrol in de gastronomie. Door gebruik te maken van een kwalitatief hoogwaardige basis fond hadden de deelnemers alle tijd en ruimte om een creatieve en innovatieve saus te bereiden. "Het niveau van de finalisten lag ontzettend hoog en zorgde voor een hoop discussie binnen de jury", aldus Onno Kokmeijer. De jury roemde daarnaast ook de vernieuwende saus-spijscombinaties van Thijs Berkers (De Karpendonkse Hoeve) en Joost Bax (ZarZo).


Mehdi Reschok in actie tijdens de finale

Prijzen
Alle finalisten ontvingen een door Onno Kokmeijer gesigneerd exemplaar van het boek ‘De Essentie’. De winnaar ontving daarnaast een geheel verzorgd diner voor twee personen in Ciel Bleu met overnachting in Okura.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: