Mehdi Reschok wint sauswedstrijd

15 november 2012
Mehdi Reschok wint sauswedstrijd

‘Wie maakt de lekkerste saus van Nederland’? Op die vraag is er een antwoord. Tijdens de finale in het Okura in Amsterdam won Mehdi Reschok van Park en Pluche uit Eindhoven de titel Saucier van het Jaar.

*Orginaliteit*
Na eerdere voorrondes bij HANOS Amsterdam en Eindhoven vond dinsdag 13 november de finale van de sauswedstrijd plaats in de kookstudio Taste of Okura. Onder toeziend oog van Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**), Eugène van Angelbeek (De Jonge Dikkert) en Edwin van Gent (Unilever Food Solutions) liet Mehdi Reschok de andere negen finalisten zowel op het gebied van smaak als originaliteit achter zich.


~De jury keurt de gerechten en bovenal de sauzen~

*Uitdaging*
HANOS en Unilever Food Solutions zijn de afgelopen maanden samen met Onno Kokmeijer op zoek gegaan naar de beste saucier van Nederland. Een wedstrijd waarbij professionals in de restauratieve horeca werden uitgedaagd een mooie en inspirerende saus te bereiden met als basis een Knorr Carte Blanche Fond.


~De deelnemers maakten het de jury in positieve zin erg lastig~

*Hoog niveau*
Saus is een essentieel onderdeel van ieder gerecht en speelt al jarenlang een hoofdrol in de gastronomie. Door gebruik te maken van een kwalitatief hoogwaardige basis fond hadden de deelnemers alle tijd en ruimte om een creatieve en innovatieve saus te bereiden. "Het niveau van de finalisten lag ontzettend hoog en zorgde voor een hoop discussie binnen de jury", aldus Onno Kokmeijer. De jury roemde daarnaast ook de vernieuwende saus-spijscombinaties van Thijs Berkers (De Karpendonkse Hoeve) en Joost Bax (ZarZo).


~Mehdi Reschok in actie tijdens de finale~

*Prijzen*
Alle finalisten ontvingen een door Onno Kokmeijer gesigneerd exemplaar van het boek ‘De Essentie’. De winnaar ontving daarnaast een geheel verzorgd diner voor twee personen in Ciel Bleu met overnachting in Okura.

~Frank Lindner~

Overig nieuws