Mehdi Reschok wint sauswedstrijd

15 november 2012 |
Mehdi Reschok wint sauswedstrijd<

‘Wie maakt de lekkerste saus van Nederland’? Op die vraag is er een antwoord. Tijdens de finale in het Okura in Amsterdam won Mehdi Reschok van Park en Pluche uit Eindhoven de titel Saucier van het Jaar.

Orginaliteit
Na eerdere voorrondes bij HANOS Amsterdam en Eindhoven vond dinsdag 13 november de finale van de sauswedstrijd plaats in de kookstudio Taste of Okura. Onder toeziend oog van Onno Kokmeijer (Ciel Bleu), Eugène van Angelbeek (De Jonge Dikkert) en Edwin van Gent (Unilever Food Solutions) liet Mehdi Reschok de andere negen finalisten zowel op het gebied van smaak als originaliteit achter zich.


De jury keurt de gerechten en bovenal de sauzen

Uitdaging
HANOS en Unilever Food Solutions zijn de afgelopen maanden samen met Onno Kokmeijer op zoek gegaan naar de beste saucier van Nederland. Een wedstrijd waarbij professionals in de restauratieve horeca werden uitgedaagd een mooie en inspirerende saus te bereiden met als basis een Knorr Carte Blanche Fond.


De deelnemers maakten het de jury in positieve zin erg lastig

Hoog niveau
Saus is een essentieel onderdeel van ieder gerecht en speelt al jarenlang een hoofdrol in de gastronomie. Door gebruik te maken van een kwalitatief hoogwaardige basis fond hadden de deelnemers alle tijd en ruimte om een creatieve en innovatieve saus te bereiden. "Het niveau van de finalisten lag ontzettend hoog en zorgde voor een hoop discussie binnen de jury", aldus Onno Kokmeijer. De jury roemde daarnaast ook de vernieuwende saus-spijscombinaties van Thijs Berkers (De Karpendonkse Hoeve) en Joost Bax (ZarZo).


Mehdi Reschok in actie tijdens de finale

Prijzen
Alle finalisten ontvingen een door Onno Kokmeijer gesigneerd exemplaar van het boek ‘De Essentie’. De winnaar ontving daarnaast een geheel verzorgd diner voor twee personen in Ciel Bleu met overnachting in Okura.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: