Meetberry: AirBnB voor vergaderen

6 augustus 2014
Meetberry: AirBnB voor vergaderen

Het is het nieuwste voorbeeld van de ‘sharing economy’, en het komt van eigen bodem. Het innovatieve online platform "Meetberry":http://www.meetberry.nl is gelanceerd door onderneemster Maayke Schlee, en werkt inmiddels
samen met diverse locaties door heel Nederland.

*Leegstaande ruimtes*
Waar AirBnB en Uber overal de strijd aangaan met respectievelijk lokale hotel- en taxisectoren, pakt Meetberry leegstaande ruimtes aan. “De bezettingsgraden van vergaderruimtes in Nederland liggen ver onder de 50%,” zegt Schlee. “Nederland heeft te maken met een groeiend aantal ZZP’ers en flexwerkers. Het 9-5 werken op kantoor sterft uit. Alleen al door een uitkomst te bieden aan deze groep zou het met de bezettingsgraden veel beter moeten kunnen.” Maar Meetberry mikt ook op andere markten. “Iedereen die een ruimte zoekt, kan bij ons terecht.”

*Gebruikersgemak*
In de website is de blauwdruk van AirBnB – kampioen van de ‘sharing economy’ – te herkennen. Gebruikersgemak staat met stip op één. “Een ruimte moet binnen vijf minuten zijn aangemeld, dat is het streven,” aldus Schlee. “Het doel is om zo effectief mogelijk ruimte en ruimtezoekende te matchen, dus het is belangrijk dat beide partijen niet 20 hokjes aanvinken voordat er iets gebeurt.”

*Veilingtool*
Toch heeft Meetberry een twist toegevoegd: bij gebrek aan animo kunnen ruimtes ook verhuurd worden voor veel lagere prijzen. Dit gebeurt door middel van een veilingtool op de website. Het doet denken aan de eBay formule: doe je een bod voor een lage prijs, of kaap je de ruimte direct voor het volledige bedrag? Volgens Schlee is vooral deze tool erg handig voor ZZP’ers die af en toe grote ruimtes nodig hebben voor vergaderingen of presentaties. “Als je het goed speelt, kun je voor ver onder de kostprijs een paar uur gebruik maken van de mooiste ruimtes van Nederland.” Voor bedrijven is de oplossing van Meetberry nog meer vanzelfsprekend: met een lege ruimte verdien je immers geen geld.

*Over Meetberry*
Meetberry (meetberry.nl) is opgericht door 25-jarige onderneemster Maayke Schlee. Voor de bouw van het platform werkt zij samen met een jong team van developers in Oostenrijk. Schlee sprong vrijwel direct in het diepe met de formule waarmee zij afstudeerde aan de Hotel School The Hague. Meetberry is maatschappelijk verantwoorde oplossing voor een groeiende sector. En één die leegstand tegengaat. Meetberry helpt daarmee ook andere ondernemers door hen beter gebruik te laten maken van hun ruimtes.

Overig nieuws