Meestertitel voor sommelier Parkheuvel

20 februari 2013 |
Meestertitel voor sommelier Parkheuvel<

Jaco van Hensbergen is benoemd als SVH Wijnmeester. De dertigjarige sommelier van restaurant Parkheuvel in Rotterdam is een van de jongste professionals die deze titel heeft behaald.
Voor de uitreiking van de Meestertitel was Christiaan Pol Roger, van het Franse champagnehuis, speciaal naar Nederland gereisd.

Ervaring
Van Hensbergen heeft veel ervaring op wijngebied. Hij werd aangestoken met het wijnvirus door docent en Wijmeester Ton Wortelboer op het ROC in Leiden. De sommelier volgde onder meer opleidingen aan het Mondriaan College in Den Haag, bij Wijn-Spijs onder gediplomeerd vinoloog Peter Klosse, en aan L’Ecole du Vin Bourdeaux. Hij mag zich International Bordeaux Wine Educator noemen en geeft les aan jongeren die een horecaopleiding volgen.

Voorgangers
Het is voor de derde keer in drie jaar tijd dat een wijnkelner met succes de Meesterproef heeft afgelegd. In 2010 behaalde Noël Vanwittenbergh, sommelier bij Ciel Bleu Restaurant, zijn certificaat en in 2012 kon Johan Kragtwijk, maitre-sommelier bij Grand Restaurant Karel V, de titel aan zijn naam toevoegen.

Onder toeziend oog
De Meesterproef van Van Hensbergen werd op zijn werklocatie afgenomen. De proef werd afgenomen door Carsten Klint, secretaris Meestertitels bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca, en Wijnmeesters Roy Pelgrim, werkzaam bij restaurant Cordial in Hotel De Weverij in Oss, en Nic van Lokven, eigenaar van restaurant Het Savarijn in Nijmegen. Van Hensbergen werd op meer dan honderd onderdelen proefondervindelijk en bedrijfsmatig beoordeeld.

Op de foto: SVH Wijnmeester Jaco van Hensbergen (midden), met Christian Pol Roger (links) en zijn vrouw Danielle.

Foto: SVH

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: