Meestertitel voor sommelier Parkheuvel

20 februari 2013
Meestertitel voor sommelier Parkheuvel

Jaco van Hensbergen is benoemd als SVH Wijnmeester. De dertigjarige sommelier van restaurant Parkheuvel in Rotterdam is een van de jongste professionals die deze titel heeft behaald.
Voor de uitreiking van de Meestertitel was Christiaan Pol Roger, van het Franse champagnehuis, speciaal naar Nederland gereisd.

*Ervaring*
Van Hensbergen heeft veel ervaring op wijngebied. Hij werd aangestoken met het wijnvirus door docent en Wijmeester Ton Wortelboer op het ROC in Leiden. De sommelier volgde onder meer opleidingen aan het Mondriaan College in Den Haag, bij Wijn-Spijs onder gediplomeerd vinoloog Peter Klosse, en aan L’Ecole du Vin Bourdeaux. Hij mag zich International Bordeaux Wine Educator noemen en geeft les aan jongeren die een horecaopleiding volgen.

*Voorgangers*
Het is voor de derde keer in drie jaar tijd dat een wijnkelner met succes de Meesterproef heeft afgelegd. In 2010 behaalde Noël Vanwittenbergh, sommelier bij Ciel Bleu Restaurant, zijn certificaat en in 2012 kon Johan Kragtwijk, maitre-sommelier bij Grand Restaurant Karel V, de titel aan zijn naam toevoegen.

*Onder toeziend oog*
De Meesterproef van Van Hensbergen werd op zijn werklocatie afgenomen. De proef werd afgenomen door Carsten Klint, secretaris Meestertitels bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca, en Wijnmeesters Roy Pelgrim, werkzaam bij restaurant Cordial in Hotel De Weverij in Oss, en Nic van Lokven, eigenaar van restaurant Het Savarijn in Nijmegen. Van Hensbergen werd op meer dan honderd onderdelen proefondervindelijk en bedrijfsmatig beoordeeld.

Op de foto: SVH Wijnmeester Jaco van Hensbergen (midden), met Christian Pol Roger (links) en zijn vrouw Danielle.

Foto: SVH

~Marijn Brok~

Overig nieuws