Meestertitel voor sommelier Parkheuvel

20 februari 2013 |
Meestertitel voor sommelier Parkheuvel<

Jaco van Hensbergen is benoemd als SVH Wijnmeester. De dertigjarige sommelier van restaurant Parkheuvel in Rotterdam is een van de jongste professionals die deze titel heeft behaald.
Voor de uitreiking van de Meestertitel was Christiaan Pol Roger, van het Franse champagnehuis, speciaal naar Nederland gereisd.

Ervaring
Van Hensbergen heeft veel ervaring op wijngebied. Hij werd aangestoken met het wijnvirus door docent en Wijmeester Ton Wortelboer op het ROC in Leiden. De sommelier volgde onder meer opleidingen aan het Mondriaan College in Den Haag, bij Wijn-Spijs onder gediplomeerd vinoloog Peter Klosse, en aan L’Ecole du Vin Bourdeaux. Hij mag zich International Bordeaux Wine Educator noemen en geeft les aan jongeren die een horecaopleiding volgen.

Voorgangers
Het is voor de derde keer in drie jaar tijd dat een wijnkelner met succes de Meesterproef heeft afgelegd. In 2010 behaalde Noël Vanwittenbergh, sommelier bij Ciel Bleu Restaurant, zijn certificaat en in 2012 kon Johan Kragtwijk, maitre-sommelier bij Grand Restaurant Karel V, de titel aan zijn naam toevoegen.

Onder toeziend oog
De Meesterproef van Van Hensbergen werd op zijn werklocatie afgenomen. De proef werd afgenomen door Carsten Klint, secretaris Meestertitels bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca, en Wijnmeesters Roy Pelgrim, werkzaam bij restaurant Cordial in Hotel De Weverij in Oss, en Nic van Lokven, eigenaar van restaurant Het Savarijn in Nijmegen. Van Hensbergen werd op meer dan honderd onderdelen proefondervindelijk en bedrijfsmatig beoordeeld.

Op de foto: SVH Wijnmeester Jaco van Hensbergen (midden), met Christian Pol Roger (links) en zijn vrouw Danielle.

Foto: SVH

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Personalia Culinair
Prins Mauritshuis Blokzijl heeft nieuwe 'aanvoerder'

Net voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september 2019 heeft het ‘kookteam Oranje’ zich versterkt met Seb Smit! Het huidige team van chefs komt onder zijn algehele leiding te staan en zal de verdere groei na de intensieve verbouw van het Prins Mauritshuis in smakelijke banen leide...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: