Meesterproef Ekkebus op 10 km hoogte

26 juni 2013 |
Meesterproef Ekkebus op 10 km hoogte<

Passagiers van KLM aan boord van de KL0889 naar Hongkong werden op meer dan 10 kilometer hoogte verrast op een speciaal menu van de Nederlandse chef-kok Richard Ekkebus, culinary director
van het tweesterrenrestaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental in Hongkong. Het diner maakte onderdeel uit van het afleggen van zijn Meesterproef voor de titel SVH Meesterkok.

Take-off
Als onderdeel van zijn proef heeft Richard voor 42 passagiers aan boord een speciaal menu gekookt en doorgeven. Nooit eerder heeft een chef aan boord van een vliegtuig een Meesterproef afgelegd. Richard was hiervoor speciaal uit Hongkong overgevlogen om in Nederland de voorbereidingen te doen.

Noordzeekrab in de lucht
Het menu dat geserveerd werd bestond uit signature dishes van Richard. Passagiers genoten onder andere van witte asperges met kreeft geserveerd met sinaasappel, wortel en mosterddressing en een gerecht van Nederlandse tongfilet gevuld met Noordzee krab opgediend met bloemkool-confit en Opperdoes aardappels. De Nederlandse wijnfamilie De Bruijn uit Nijmegen verzorgde voor deze bijzondere vlucht de begeleidende wijnen, waaronder de beroemde Domaine Leflaive.

Eerste deel geslaagd
Na afloop van de vlucht maakte de Commissie Meesterproef van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) bekend dat Richard het eerste deel van zijn examen succesvol had afgelegd. De commissie bestond uit SVH Meesterkoks Jonnie Boer en Onno Kokmeijer, en Carsten Klint, secretaris SVH Meestertitels.

Tweede deel in thuishaven
Het tweede onderdeel van de Meesterproef wordt afgelegd in Restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong, waar Richard op meer dan honderd onderdelen een beoordeling krijgt voor zijn vakmanschap. Richard is de eerste Nederlander die in het buitenland werkzaam is en daar de Meesterproef aflegt.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: