Meesterproef Ekkebus op 10 km hoogte

26 juni 2013 |
Meesterproef Ekkebus op 10 km hoogte

Passagiers van KLM aan boord van de KL0889 naar Hongkong werden op meer dan 10 kilometer hoogte verrast op een speciaal menu van de Nederlandse chef-kok Richard Ekkebus, culinary director
van het tweesterrenrestaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental in Hongkong. Het diner maakte onderdeel uit van het afleggen van zijn Meesterproef voor de titel SVH Meesterkok.

Take-off
Als onderdeel van zijn proef heeft Richard voor 42 passagiers aan boord een speciaal menu gekookt en doorgeven. Nooit eerder heeft een chef aan boord van een vliegtuig een Meesterproef afgelegd. Richard was hiervoor speciaal uit Hongkong overgevlogen om in Nederland de voorbereidingen te doen.

Noordzeekrab in de lucht
Het menu dat geserveerd werd bestond uit signature dishes van Richard. Passagiers genoten onder andere van witte asperges met kreeft geserveerd met sinaasappel, wortel en mosterddressing en een gerecht van Nederlandse tongfilet gevuld met Noordzee krab opgediend met bloemkool-confit en Opperdoes aardappels. De Nederlandse wijnfamilie De Bruijn uit Nijmegen verzorgde voor deze bijzondere vlucht de begeleidende wijnen, waaronder de beroemde Domaine Leflaive.

Eerste deel geslaagd
Na afloop van de vlucht maakte de Commissie Meesterproef van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) bekend dat Richard het eerste deel van zijn examen succesvol had afgelegd. De commissie bestond uit SVH Meesterkoks Jonnie Boer en Onno Kokmeijer, en Carsten Klint, secretaris SVH Meestertitels.

Tweede deel in thuishaven
Het tweede onderdeel van de Meesterproef wordt afgelegd in Restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong, waar Richard op meer dan honderd onderdelen een beoordeling krijgt voor zijn vakmanschap. Richard is de eerste Nederlander die in het buitenland werkzaam is en daar de Meesterproef aflegt.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: