Meesterproef Ekkebus op 10 km hoogte

26 juni 2013 |
Meesterproef Ekkebus op 10 km hoogte<

Passagiers van KLM aan boord van de KL0889 naar Hongkong werden op meer dan 10 kilometer hoogte verrast op een speciaal menu van de Nederlandse chef-kok Richard Ekkebus, culinary director
van het tweesterrenrestaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental in Hongkong. Het diner maakte onderdeel uit van het afleggen van zijn Meesterproef voor de titel SVH Meesterkok.

Take-off
Als onderdeel van zijn proef heeft Richard voor 42 passagiers aan boord een speciaal menu gekookt en doorgeven. Nooit eerder heeft een chef aan boord van een vliegtuig een Meesterproef afgelegd. Richard was hiervoor speciaal uit Hongkong overgevlogen om in Nederland de voorbereidingen te doen.

Noordzeekrab in de lucht
Het menu dat geserveerd werd bestond uit signature dishes van Richard. Passagiers genoten onder andere van witte asperges met kreeft geserveerd met sinaasappel, wortel en mosterddressing en een gerecht van Nederlandse tongfilet gevuld met Noordzee krab opgediend met bloemkool-confit en Opperdoes aardappels. De Nederlandse wijnfamilie De Bruijn uit Nijmegen verzorgde voor deze bijzondere vlucht de begeleidende wijnen, waaronder de beroemde Domaine Leflaive.

Eerste deel geslaagd
Na afloop van de vlucht maakte de Commissie Meesterproef van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) bekend dat Richard het eerste deel van zijn examen succesvol had afgelegd. De commissie bestond uit SVH Meesterkoks Jonnie Boer en Onno Kokmeijer, en Carsten Klint, secretaris SVH Meestertitels.

Tweede deel in thuishaven
Het tweede onderdeel van de Meesterproef wordt afgelegd in Restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong, waar Richard op meer dan honderd onderdelen een beoordeling krijgt voor zijn vakmanschap. Richard is de eerste Nederlander die in het buitenland werkzaam is en daar de Meesterproef aflegt.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: