Meesterkok Rudolf Bos zwaait scepter over iconisch restaurant

12 maart 2020 | David Bakker

Het befaamde Café Americain lanceert vandaag een gloednieuw menu van de hand van meesterkok Rudolf Bos. Bos zwaait sinds eind februari de scepter over de keuken en verwerkte zijn kennis en ervaring in een serie klassieke gerechten met een moderne twist.

Van zijn signature dish kalfsborst met zwezerik tot Noordzeetong met seizoensgroenten en van groene asperges met truffelsabayon tot steak tartaar. Proeven en genieten staat hiermee meer dan ooit op de kaart in het Amsterdamse Art Deco restaurant met historische allure. Een uitgebreide zakenlunch, romantisch diner of gezellig borrelen tijdens één van de muzikale, literaire of culturele events van Café Americain – op gastronomisch gebied zitten gasten hier altijd goed.                      

Liefde voor klassiek

Rudolf Bos was de afgelopen veertien jaar als chef-kok verbonden aan Brasserie FLO Amsterdam en zijn liefde voor de klassieke Franse keuken is duidelijk terug te zien in zijn menu. Café Americain werkt met twee kaarten, die beide door Bos volledig zijn vernieuwd. Er is een dagkaart waar gasten de gehele dag gerechten van kunnen bestellen en een aparte lunchkaart met bekende favorieten als club sandwich, Croque-Monsieur en hamburger. In Café Americain wordt gewerkt volgens de principes van Dutch Cuisine, een beweging in de Nederlandse keuken die zich inzet voor het verduurzamen van de voedselconsumptie. Er wordt zoveel mogelijk lokaal en seizoensgebonden ingekocht, waarmee Eden Hotels – waar Café Americain onderdeel van is – pioniert binnen de Nederlandse hotelbranche.

Gastronomisch goed

Rudolf Bos, chef-kok van Café Americain, over zijn nieuwe aanstelling: “Café Americain is een icoon van Amsterdam en ik vind het geweldig om er te koken. In mijn menu combineer ik gerechten die ik in de loop der jaren heb geperfectioneerd met nieuwe, smaakvolle ideeën. Klassiekers met een twist, zoals gasten van mij gewend zijn!” Claire van Campen, General Manager van American Hotel Amsterdam, vult aan: “Café Americain is veel meer dan een restaurant voor hotelgasten, dat is altijd zo geweest. Het is vooral een ontmoetingsplek voor inwoners van de stad. Op onze speciale avonden, met de focus op bijvoorbeeld muziek of literatuur, komen mensen uit de buurt en ver daarbuiten samen genieten. En met Rudolf Bos achter het fornuis zit dat gastronomisch sowieso goed!”

Over Café Americain

Café Americain is een beroemd Art Deco restaurant aan het Leidseplein in Amsterdam en een uniek onderdeel van het American Hotel. Het opende haar deuren in 1902 en de rijke geschiedenis en historische allure zijn bij binnenkomst meteen voelbaar. Vanaf de jaren ’50 vormt Café Americain een ontmoetingsplaats voor Amsterdam, waar mensen uit de buurt en ver daarbuiten elkaar ontmoeten. Het stijlvolle interieur en het menu van topkwaliteit dragen beide bij aan het succes van deze bijzondere plek. Het restaurant heeft een kaart vol klassiekers met een moderne twist, die van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat te bestellen zijn. 

Over Eden Hotels

Eden Hotels is een echt Nederlands familiebedrijf dat al sinds 1947 lokale belevingen en blijvende herinneringen biedt. Een groep van dertien, binnenkort veertien, unieke stadshotels waar niet alleen alle basics dik in orde zijn, maar ook gastvrijheid en plezier de belangrijkste pijlers vormen. Eigenwijs, persoonlijk, fris en uniek: zo kenmerken alle Eden Hotels zich. De hotelgroep bestaat uit het American Hotel Amsterdam (vanaf 1 april 2020 Hard Rock Hotel Amsterdam Americain), The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Babylon Hotel Den Haag, Oranje Hotel Leeuwarden, The ED Amsterdam en het Savoy Hotel Rotterdam.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: