Meesterkok Rudolf Bos zwaait scepter over iconisch restaurant

12 maart 2020 | David Bakker

Het befaamde Café Americain lanceert vandaag een gloednieuw menu van de hand van meesterkok Rudolf Bos. Bos zwaait sinds eind februari de scepter over de keuken en verwerkte zijn kennis en ervaring in een serie klassieke gerechten met een moderne twist.

Van zijn signature dish kalfsborst met zwezerik tot Noordzeetong met seizoensgroenten en van groene asperges met truffelsabayon tot steak tartaar. Proeven en genieten staat hiermee meer dan ooit op de kaart in het Amsterdamse Art Deco restaurant met historische allure. Een uitgebreide zakenlunch, romantisch diner of gezellig borrelen tijdens één van de muzikale, literaire of culturele events van Café Americain – op gastronomisch gebied zitten gasten hier altijd goed.                      

Liefde voor klassiek

Rudolf Bos was de afgelopen veertien jaar als chef-kok verbonden aan Brasserie FLO Amsterdam en zijn liefde voor de klassieke Franse keuken is duidelijk terug te zien in zijn menu. Café Americain werkt met twee kaarten, die beide door Bos volledig zijn vernieuwd. Er is een dagkaart waar gasten de gehele dag gerechten van kunnen bestellen en een aparte lunchkaart met bekende favorieten als club sandwich, Croque-Monsieur en hamburger. In Café Americain wordt gewerkt volgens de principes van Dutch Cuisine, een beweging in de Nederlandse keuken die zich inzet voor het verduurzamen van de voedselconsumptie. Er wordt zoveel mogelijk lokaal en seizoensgebonden ingekocht, waarmee Eden Hotels – waar Café Americain onderdeel van is – pioniert binnen de Nederlandse hotelbranche.

Gastronomisch goed

Rudolf Bos, chef-kok van Café Americain, over zijn nieuwe aanstelling: “Café Americain is een icoon van Amsterdam en ik vind het geweldig om er te koken. In mijn menu combineer ik gerechten die ik in de loop der jaren heb geperfectioneerd met nieuwe, smaakvolle ideeën. Klassiekers met een twist, zoals gasten van mij gewend zijn!” Claire van Campen, General Manager van American Hotel Amsterdam, vult aan: “Café Americain is veel meer dan een restaurant voor hotelgasten, dat is altijd zo geweest. Het is vooral een ontmoetingsplek voor inwoners van de stad. Op onze speciale avonden, met de focus op bijvoorbeeld muziek of literatuur, komen mensen uit de buurt en ver daarbuiten samen genieten. En met Rudolf Bos achter het fornuis zit dat gastronomisch sowieso goed!”

Over Café Americain

Café Americain is een beroemd Art Deco restaurant aan het Leidseplein in Amsterdam en een uniek onderdeel van het American Hotel. Het opende haar deuren in 1902 en de rijke geschiedenis en historische allure zijn bij binnenkomst meteen voelbaar. Vanaf de jaren ’50 vormt Café Americain een ontmoetingsplaats voor Amsterdam, waar mensen uit de buurt en ver daarbuiten elkaar ontmoeten. Het stijlvolle interieur en het menu van topkwaliteit dragen beide bij aan het succes van deze bijzondere plek. Het restaurant heeft een kaart vol klassiekers met een moderne twist, die van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat te bestellen zijn. 

Over Eden Hotels

Eden Hotels is een echt Nederlands familiebedrijf dat al sinds 1947 lokale belevingen en blijvende herinneringen biedt. Een groep van dertien, binnenkort veertien, unieke stadshotels waar niet alleen alle basics dik in orde zijn, maar ook gastvrijheid en plezier de belangrijkste pijlers vormen. Eigenwijs, persoonlijk, fris en uniek: zo kenmerken alle Eden Hotels zich. De hotelgroep bestaat uit het American Hotel Amsterdam (vanaf 1 april 2020 Hard Rock Hotel Amsterdam Americain), The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Babylon Hotel Den Haag, Oranje Hotel Leeuwarden, The ED Amsterdam en het Savoy Hotel Rotterdam.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: