Meesterkok Lars van Galen verbindt zich aan museum No Hero

2 maart 2018 | David Bakker

Op 15 April 2018 opent Museum No Hero zijn deuren voor het publiek. Voor het museumrestaurant heeft No Hero de samenwerking gezocht met sterrenchef Lars van Galen en zakelijk compagnon Richard van den Hoeven van ’t Lansink, beiden uit Hengelo, Overijssel.  

Al langer was bekend dat in het museum een (dag)restaurant zou komen. Lars van Galen en Richard van den Hoeven hebben ruime ervaring met het opstarten en runnen van horecazaken en het museum is daarom verheugd hen nu aan boord te hebben. Museum No Hero is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur, tegelijk met het restaurant. Het restaurant serveert (club)sandwiches, tosti’s, soepen en salades die zich telkens laten inspireren door het seizoen of door de nieuwste tentoonstelling. Het restaurant telt binnen 30 zitplaatsen en - in de zomermaanden – nog eens extra 130 zitplaatsen op het terras in de tuin.


Kunst én lekker eten


Lars van Galen: “Een restaurant helpen opstarten in een dergelijk bijzonder pand met deze ambitie past geheel in onze filosofie. We serveren heerlijke gerechten, van Hollandse klassiekers tot de internationale keuken. Tevens kan men bij goed weer terecht op het terras met uitzicht op de lommerrijke tuin. Dat wordt dus genieten.” Gemma Boon, directeur van Museum No Hero: “Wij hebben hart voor kunst én lekker eten. Een restaurant met een topkeuken behoorde vanaf het begin tot onze wensenlijst. In eigen beheer, want wij geloven dat wij alleen op die manier het ‘No Hero’ gevoel in alle onderdelen van ons museum kunnen garanderen. Daarom hebben wij gevraagd aan SVH Meesterkok Lars van Galen van sterrenrestaurant ’t Lansink uit Hengelo om ons op weg te helpen. Wat je ziet, is 100% No Hero, geïnspireerd door het beste van Lars van Galen”.

Over Museum No Hero

Op 15 april 2018 opent een nieuw kunstmuseum zijn deuren: Museum No Hero. Dit museum is gevestigd in een historisch pand in Delden, Overijssel, omgeven door een prachtige tuin. Negen tentoonstellingszalen - gevuld met een prachtige selectie schilderijen, sculpturen, meubels en een enkele klok - tonen je een beknopt overzicht van vijf eeuwen internationale kunstgeschiedenis. Het museum, waarvan de initiatiefnemer de Enschedese ondernemer Geert Steinmeijer is, opent met drie tentoonstellingen, waaronder Ich Bin ein Berliner, schilderijen uit Berlijn 1977-2017. Museum No Hero is vanaf 15 april geopend van woensdag-zondag van 11.00-17.00 uur.

Lars van Galen

Lars van Galen is geboren in Enschede en heeft tijdens zijn opleiding “Sterklas” (een initiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks) bij diverse vooraanstaande restaurants gewerkt, zoals restaurant Onder de Boompjes en Château Neercanne in Maastricht. Na het afronden van de Sterklas is hij bij Restaurant Château Neercanne in dienst getreden als chef de parti en heeft hier vijf jaar gewerkt op het niveau van souschef. In 2007 was het tijd om de stap te maken naar een functie als chef de cuisine bij De Bloemenbeek in De Lutte. In deze functie heeft Lars de mogelijkheid gekregen het beleid in de keuken te bepalen en een eigen kookstijl te ontwikkelen. Op 1 maart 2012 nam hij met zijn compagnon Richard van den Hoeven Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink over. In 2014 verdiende hij de eretitel SVH Meesterkok. In 2016 opende hij de Frites Boutique in Hengelo en in 2017 Grand Café Ledeboer in Almelo.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Columns
Column: Albert Heijn als horecaketen?

Een bijzondere uitspraak van Wouter Kolk, sinds 1 november de grote baas bij Ahold Delhaize Europe. Hij zei in het Financieel Dagblad dat Albert Heijn “een plek wordt om iets te eten.” De bekendste supermarkt van Nederland wordt een concurrent van de horeca. Volgend jaar opent, als proef...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: