Meesterkok Lars van Galen verbindt zich aan museum No Hero

2 maart 2018 | David Bakker

Op 15 April 2018 opent Museum No Hero zijn deuren voor het publiek. Voor het museumrestaurant heeft No Hero de samenwerking gezocht met sterrenchef Lars van Galen en zakelijk compagnon Richard van den Hoeven van ’t Lansink, beiden uit Hengelo, Overijssel.  

Al langer was bekend dat in het museum een (dag)restaurant zou komen. Lars van Galen en Richard van den Hoeven hebben ruime ervaring met het opstarten en runnen van horecazaken en het museum is daarom verheugd hen nu aan boord te hebben. Museum No Hero is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur, tegelijk met het restaurant. Het restaurant serveert (club)sandwiches, tosti’s, soepen en salades die zich telkens laten inspireren door het seizoen of door de nieuwste tentoonstelling. Het restaurant telt binnen 30 zitplaatsen en - in de zomermaanden – nog eens extra 130 zitplaatsen op het terras in de tuin.


Kunst én lekker eten


Lars van Galen: “Een restaurant helpen opstarten in een dergelijk bijzonder pand met deze ambitie past geheel in onze filosofie. We serveren heerlijke gerechten, van Hollandse klassiekers tot de internationale keuken. Tevens kan men bij goed weer terecht op het terras met uitzicht op de lommerrijke tuin. Dat wordt dus genieten.” Gemma Boon, directeur van Museum No Hero: “Wij hebben hart voor kunst én lekker eten. Een restaurant met een topkeuken behoorde vanaf het begin tot onze wensenlijst. In eigen beheer, want wij geloven dat wij alleen op die manier het ‘No Hero’ gevoel in alle onderdelen van ons museum kunnen garanderen. Daarom hebben wij gevraagd aan SVH Meesterkok Lars van Galen van sterrenrestaurant ’t Lansink uit Hengelo om ons op weg te helpen. Wat je ziet, is 100% No Hero, geïnspireerd door het beste van Lars van Galen”.

Over Museum No Hero

Op 15 april 2018 opent een nieuw kunstmuseum zijn deuren: Museum No Hero. Dit museum is gevestigd in een historisch pand in Delden, Overijssel, omgeven door een prachtige tuin. Negen tentoonstellingszalen - gevuld met een prachtige selectie schilderijen, sculpturen, meubels en een enkele klok - tonen je een beknopt overzicht van vijf eeuwen internationale kunstgeschiedenis. Het museum, waarvan de initiatiefnemer de Enschedese ondernemer Geert Steinmeijer is, opent met drie tentoonstellingen, waaronder Ich Bin ein Berliner, schilderijen uit Berlijn 1977-2017. Museum No Hero is vanaf 15 april geopend van woensdag-zondag van 11.00-17.00 uur.

Lars van Galen

Lars van Galen is geboren in Enschede en heeft tijdens zijn opleiding “Sterklas” (een initiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks) bij diverse vooraanstaande restaurants gewerkt, zoals restaurant Onder de Boompjes en Château Neercanne in Maastricht. Na het afronden van de Sterklas is hij bij Restaurant Château Neercanne in dienst getreden als chef de parti en heeft hier vijf jaar gewerkt op het niveau van souschef. In 2007 was het tijd om de stap te maken naar een functie als chef de cuisine bij De Bloemenbeek in De Lutte. In deze functie heeft Lars de mogelijkheid gekregen het beleid in de keuken te bepalen en een eigen kookstijl te ontwikkelen. Op 1 maart 2012 nam hij met zijn compagnon Richard van den Hoeven Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink over. In 2014 verdiende hij de eretitel SVH Meesterkok. In 2016 opende hij de Frites Boutique in Hengelo en in 2017 Grand Café Ledeboer in Almelo.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Foodsquare Rotterdam officieel geopend

isteravond opende wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het bruisende horecagebied grenst aan de Witte de Withstraat en bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. In samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseerden de ondernemers e...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 19...

Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meest...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: