Meest markante horecaondernemer Zeeland

15 oktober 2014 |
Meest markante horecaondernemer Zeeland

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Zeeland heeft Robbert Roggeband (39 jaar) van Café de Gekroonde Suikerbiet (Zierikzee) en
panellid voor De Cafékrant uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Zeeland 2014/2015. Hij dingt in januari 2015 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2014/2015, die tijdens de Horecava bekend wordt gemaakt. Met deze sectorbrede prijs worden inspirerende horecaondernemers onderscheiden en stimuleert KHN innovatie.
Roggeband: van oud bruin naar nieuw bruin met kleur
Zeeland kent uiteraard vele markante ondernemers. De sector heeft de laatste jaren een moeilijke tijd doorgemaakt. Stringentere regelgeving en veranderend uitgaansgedrag waren hier debet aan. Robbert Roggeband, eigenaar van café de Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee, heeft deze 'bedreigingen' (leeftijdsgrens, rookverbod) omgezet in kansen. Robbert speelt in op trends en vertaalt deze naar lokaal niveau. Het pannellid speelt in op veranderend consumentengedrag, vrije tijdsbeleving en zoekt nieuwe doelgroepen. In 2002 nam hij samen met Ton Dankers café de Gekroonde Suikerbiet over. In 2006 is Robbert zelfstandig verder gegaan. Onder zijn leiding werden een aantal vernieuwingen doorgevoerd in zijn bedrijf onder het motto: van oud bruin naar nieuw bruin met kleur.

Meer lezen over Robbert Roggeband? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: