Duurzame ondernemers in de Rotterdamse haven

5 maart 2019 | Yonne van Geene

De Rotterdamse haven is de grootste van Europa en daar zijn de Rotterdammers maar wat trots op. Zo’n twintig procent van de totale beroepsbevolking in het Rijnmondgebied werkt in en om de haven van de Maasstad. Reden genoeg dus om ook jaar dit jaar weer een Havenborrel te organiseren in het Rotterdamse Metropole Café NRC. Tijdens het evenement op donderdag 7 maart kunnen werknemers en ondernemers uit de haven elkaar ontmoeten en netwerken. Daarnaast maken de drie genomineerde havenprojecten kans op de titel ‘Meest Duurzame Havenproject 2019’. De prijs wordt dezelfde avond nog uitgereikt door de Rotterdamse enthousiasmeur Marcel Jongmans.

“We zijn erg enthousiast over het thema en de genomineerden van de tweede editie van de Havenborrel. Dit komt doordat wij ons vanaf dit jaar extra bezighouden met duurzaamheid. Vanaf januari zijn we bij NRC al begonnen met het verbannen van plastic rietjes en hebben we deze vervangen door een biologisch exemplaar‘’, aldus eigenaar Herman Hell.

Duurzaamheid

Niet alleen in de Rotterdamse haven wordt er steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid, er zijn in Nederland een groeiend aantal horecazaken die hun brand hier op baseren. Consumenten hechten tegenwoordig belang aan de 'weet wat je eet' mentaliteit, en dan niet alleen of het gezond is, maar ook nog eens waar het vandaan komt.

Steeds meer horecaondernemers gaan mee in deze trend, zo bleek uit de resultaten van de Duurzaameter 2016, een onderzoek onder horecaondernemers over duurzaamheid. Ruim 80 procent van de horecaprofessionals gaf aan in 2016 meer gedaan te hebben aan verduurzaming dan voorheen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: