Duurzame ondernemers in de Rotterdamse haven

5 maart 2019 | Yonne van Geene

De Rotterdamse haven is de grootste van Europa en daar zijn de Rotterdammers maar wat trots op. Zo’n twintig procent van de totale beroepsbevolking in het Rijnmondgebied werkt in en om de haven van de Maasstad. Reden genoeg dus om ook jaar dit jaar weer een Havenborrel te organiseren in het Rotterdamse Metropole Café NRC. Tijdens het evenement op donderdag 7 maart kunnen werknemers en ondernemers uit de haven elkaar ontmoeten en netwerken. Daarnaast maken de drie genomineerde havenprojecten kans op de titel ‘Meest Duurzame Havenproject 2019’. De prijs wordt dezelfde avond nog uitgereikt door de Rotterdamse enthousiasmeur Marcel Jongmans.

“We zijn erg enthousiast over het thema en de genomineerden van de tweede editie van de Havenborrel. Dit komt doordat wij ons vanaf dit jaar extra bezighouden met duurzaamheid. Vanaf januari zijn we bij NRC al begonnen met het verbannen van plastic rietjes en hebben we deze vervangen door een biologisch exemplaar‘’, aldus eigenaar Herman Hell.

Duurzaamheid

Niet alleen in de Rotterdamse haven wordt er steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid, er zijn in Nederland een groeiend aantal horecazaken die hun brand hier op baseren. Consumenten hechten tegenwoordig belang aan de 'weet wat je eet' mentaliteit, en dan niet alleen of het gezond is, maar ook nog eens waar het vandaan komt.

Steeds meer horecaondernemers gaan mee in deze trend, zo bleek uit de resultaten van de Duurzaameter 2016, een onderzoek onder horecaondernemers over duurzaamheid. Ruim 80 procent van de horecaprofessionals gaf aan in 2016 meer gedaan te hebben aan verduurzaming dan voorheen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Culinair Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Awards Vega
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitger...

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: