Meer winst door goede hygiëne

25 januari 2014 |
Meer winst door goede hygiëne

Horecaondernemer, let op uw hygiëne! Negen op de tien (88,5 procent) van de café- en restaurantbezoekers keert sneller terug naar uw zaak wanneer de hygiënische voorzieningen naar
wens zijn. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van hygiëne-expert Initial.

Handen wassen
Bijna de helft (47,3 procent) zegt niet meer terug te keren wanneer de hygiëne te wensen over laat. Het onderzoek relateert de winstgevendheid van restaurants, hotels en cafés direct aan de kwaliteit van de toiletten en de hygiëne van de medewerkers. Bijna 90 procent van de ondervraagden (500 respondenten) gaf aan dat goede en schone faciliteiten voor handen wassen en drogen belangrijke factoren zijn bij de overweging om terug te keren naar een horecagelegenheid.

Slechte persoonlijke hygiëne
Meer dan vier op de vijf bezoekers wil alleen geld besteden op locaties waar het echt schoon is. Het onderzoek laat ook zien hoe belangrijk het is dat gelegenheden het personeel goed instrueren met betrekking tot de persoonlijke hygiëne, zoals het regelmatig wassen van de handen. Meer dan driekwart (78,3 procent) van de Nederlanders zegt geen geld uit te geven in een horecagelegenheid waar het personeel slechte persoonlijke hygiëne heeft.

Mond-tot-mondreclame
Ook wie goede mond-tot-mondreclame wil voor zijn of haar horecazaak heeft baat bij hygiënische voorzieningen, want 84,6 procent van de Nederlanders geeft aan een eetgelegenheid enkel aan te bevelen bij vrienden indien de zaak en de voorzieningen er schoon uitzien.

Door Myrtille Vromans
Foto: Henk Snaterse

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start ‘restaurant take over’

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: