Meer weten over wild?

21 september 2014 |
Meer weten over wild?<

Euro-Toques en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging zetten wild op de kaart tijdens Gastvrij Rotterdam van 22 tot en met 24
september. Maandag 22 september gaat de 2e editie van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam van start in Ahoy Rotterdam. Op de eerste dag wordt de beurs om 12:00 uur officieel geopend in samenwerking met Euro-Toques en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging door middel van een optreden van jagers en jachthoornblazers. In de loop van de dag geven zij, samen met Euro-Toqueskoks, tekst en uitleg over de herkomst, het schoonmaken en bereiden van wild.

Uit eigen land
Half september hebben Euro-Toques en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging een samenwerking opgezet om wild uit eigen land op de kaart te zetten bij politiek en publiek. In het najaar van 2014 staat de behandeling van de nieuwe Natuurwet op de agenda van de Tweede Kamer. Een aantal politieke partijen heeft zich in de aanloop naar de wet hard gemaakt voor de beëindiging van het jagen ten behoeve van consumptie. Dat druist in tegen alle maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en mag dus niet gebeuren, vinden zowel de koks als de jagers. Dit uitgangspunt vormt de basis van de samenwerking tussen Euro-Toques Nederland en KNJV. Gastvrij Rotterdam ziet het belang in van wild als gastronomisch product en biedt Euro-Toques en de KNJV met die reden het podium tijdens de opening.

Vakbeurs voor horecaprofessionals
Gastvrijheid, beleving en kwaliteit, daar draait het om bij de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De tweede editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 22 t/m woensdag 24 september a.s., heeft ruim 270 exposanten en is daarmee grootste regionale horecavakbeurs van Nederland. De openingstijden zijn maandag en dinsdag van 11.00 tot 18.00 uur en op woensdag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis voor horecaprofessionals die in het bezit zijn van een uitnodigingskaart of uitnodigingscode.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: