Meer mobiele reserveringen restaurants

2 februari 2015 |
Meer mobiele reserveringen restaurants<

Uit het jaarlijkse restaurant trendonderzoek van Couverts.nl, de grootste reserveringssite van Nederland, blijkt dat we meer dan ooit online
een restaurant reserveren. In 2014 vonden er 130% meer online reserveringen plaats dan in 2013. Steeds meer reserveringen worden onderweg gedaan. Het aantal reserveringen via de smartphone is in 2014 gestegen met 55% ten opzichte van het jaar ervoor.

Drankenkaart
Naast de analyse van gegevens uit de reserveringssystemen van ruim 2000 bij Couverts aangesloten restaurants, heeft de reserveringssite dit jaar ook een enquête uitgevoerd onder zowel restaurateurs als hun gasten. Deze feedback geeft een goed beeld van een gemiddeld avondje uit eten van de Nederlander. Uit deze gegevens blijkt onder andere dat 15,5% het liefste gerechten uit de Franse keuken bestelt. 84% bestelt het liefste een gerecht met vlees en maar liefst 71% drinkt alcohol tijdens het etentje. Opvallend is dat 51% toch zelden of nooit naar de drankkaart kijkt bij de restaurantkeuze.

Reviews van belang
Ook de restaurantreviews op Couverts.nl zijn onder de loep genomen. De gemiddeld 8400 nieuwe reviews per maand zijn voor veel gasten een belangrijke bron van informatie. Naast algemene opmerkingen over de prijs/kwaliteit, sfeer en service is er op de infographic ook een top tien te vinden van andere aandachtspunten die in reviews worden genoemd. Welke aandachtspunten maken of breken een restaurantbezoek volgens de reviewers? Stipt op nummer 1 kwam hierbij de ontvangst in het restaurant naar voren. Op nummer twee staat de oplettendheid van de bediening. Ook de kwaliteit van het vlees is veelal bepalend voor de ervaring.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Achtergronden
Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is...

Hotel opleiding
Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland

Gerenommeerde chef-koks uit haute cuisine-land bij uitstek Frankrijk die masterclasses verzorgen voor mbo-studenten... Dit studiejaar staat het op het programma bij Middelbare Hotelschool Friesland. Maandag 18 september was de drukbezochte kickoff op de locatie van dit onderdeel van het Friesland Co...

Awards
Gaia Green Awards uitgereikt op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 19 september de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het duurzame Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft Jos van Grunsven (vicevoorzitter Euro-Toques) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekend ge...

Events Utrecht
Utrechts restaurant komt met filmmenu en Gouden Kalf tijdens Nederlands Film Festival

Woensdag 20 september 2017 start het Nederlands Film Festival. Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film het erepodium krijgt dat het verdient. STAN & CO Utrecht viert dit met een eigen première. Gedurende het filmfestival lanceert STAN & CO U...

Vis
Bistrobar Berlin kookt van kop tot graat: Kabeljauwkop

No waste. Duurzame vangst. Koken van kop tot graat. Het is helemaal 2017. Voor Fedor Kok, souschef bij Bistrobar Berlin in Nijmegen, viel alles op zijn plek tijdens een bezoek aan de haven van het IJslandse Reykjavik. Hij bracht zijn ideeën mee naar huis. En Ron Blaauw loved it... In restaur...

Amsterdam Bocuse d'Or
Lars Drost van Ciel Blue winnaar finale Bocuse d’Or Nederland

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Lars Drost van Ciel Blue in Amsterdam de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Lars Drost gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. Vijf kandidaten hebben zich de afgelopen m...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: