Meer gasten horeca op Koninginnedag

29 april 2013 |
Meer gasten horeca op Koninginnedag<

De Nederlandse horeca treft de laatste voorbereidingen om de miljoenen gasten een mooi oranjefeest te laten beleven. Deze bijzondere Koninginnedag betekent voor de horeca ongeveer 7 procent meer gasten
dan vorig jaar. Van alle Nederlanders in de leeftijd van 16-64 jaar brengt 44 procent een bezoek aan de horeca op Koninginnedag.

Plannen
Vooral hotels, restaurants, fastfoodbedrijven, discotheken en cafés kunnen rekenen op extra gasten. De inwoners van de grote steden hebben meer feestplannen met Koninginnedag dan mensen wonend in de rest van Nederland. Meer dan de helft van alle inwoners van de grote steden heeft plannen om de horeca te gaan bezoeken met Koninginnedag. Van alle gasten die de horeca aan zullen doen heeft slechts een paar procent gereserveerd om zeker te zijn van een plek.

Gezellig, veilig en verantwoord
In veel steden kleurt het inmiddels oranje en zijn er vele ondernemersverenigingen hard aan het werk om er een bijzondere dag van te maken. "De horeca is dé ontmoetingsplek voor jong en oud, waar horecaondernemers en hun personeel met veel enthousiasme klaar staan voor de gasten en hun een gezellig, verantwoord en veilig feest te laten beleven", aldus algemeen directeur KHN, Lodewijk van der Grinten.

Foto: Amsterdam Marketing

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: