Meer gasten horeca op Koninginnedag

29 april 2013 |
Meer gasten horeca op Koninginnedag<

De Nederlandse horeca treft de laatste voorbereidingen om de miljoenen gasten een mooi oranjefeest te laten beleven. Deze bijzondere Koninginnedag betekent voor de horeca ongeveer 7 procent meer gasten
dan vorig jaar. Van alle Nederlanders in de leeftijd van 16-64 jaar brengt 44 procent een bezoek aan de horeca op Koninginnedag.

Plannen
Vooral hotels, restaurants, fastfoodbedrijven, discotheken en cafés kunnen rekenen op extra gasten. De inwoners van de grote steden hebben meer feestplannen met Koninginnedag dan mensen wonend in de rest van Nederland. Meer dan de helft van alle inwoners van de grote steden heeft plannen om de horeca te gaan bezoeken met Koninginnedag. Van alle gasten die de horeca aan zullen doen heeft slechts een paar procent gereserveerd om zeker te zijn van een plek.

Gezellig, veilig en verantwoord
In veel steden kleurt het inmiddels oranje en zijn er vele ondernemersverenigingen hard aan het werk om er een bijzondere dag van te maken. "De horeca is dé ontmoetingsplek voor jong en oud, waar horecaondernemers en hun personeel met veel enthousiasme klaar staan voor de gasten en hun een gezellig, verantwoord en veilig feest te laten beleven", aldus algemeen directeur KHN, Lodewijk van der Grinten.

Foto: Amsterdam Marketing

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: