McDonalds zoekt franchisers in Nederland

6 mei 2015 |
McDonalds zoekt franchisers in Nederland<

McDonald’s wil dat 3.500 extra restaurants worden gerund door franchisers. Dat zei topman Steve Easterbrook begin deze week
bij de presentatie van nieuwe plannen die de fastfoodketen weer het goede spoor moet zetten. McDonald’s heeft last van hevige concurrentie, terwijl veel consumenten graag gezonder willen eten.

Plan: 90 procent gerund door franchisers
Op dit moment wordt 81 procent van alle McDonald’s restaurants wereldwijd gerund door franchisers. De keten wil dat percentage opkrikken tot 90 procent om ondernemerschap te stimuleren, gaf topman Easterbrook aan. De fastfoodketen kampt met teruglopend bezoek en flinke concurrentie van bijvoorbeeld Burger King en KFC. Vorig jaar liepen de verkopen met zeven procent terug. Het bedrijf presenteerde daarom een flink aantal plannen om de negatieve spiraal te breken.

Nieuwe hamburgers en bezorgservice
Volgens Easterbrook is het menu in de Verenigde Staten achtergebleven ten opzichte van de concurrentie. Hij wil daarom investeren in de kwaliteit van de maaltijden. Er moeten drie nieuwe, betere hamburgers op de markt komen, die ook wat meer zullen kosten. Ook hoopt McDonald’s meer maaltijden te verkopen door in te zetten op een afleverservice. In New York wordt een pilot opgestart, waarbij postorderbedrijf Postmates bestellingen gaat afleveren.

Meer restaurants in Nederland
Daarnaast verandert er ook het nodige in de organisatie. Er is een speciale groep landen waar het keten flink denkt te kunnen groeien. Daar hoort ook Nederland bij, meldt McDonald’s in zijn persverklaring. Andere landen zijn Spanje, Italië, Zwitserland, Polen, Rusland, China en Zuid-Korea. Deze landen behoren volgens de keten tot de 'high-growth markets', die nu samen goed zijn voor tien procent van de totale omzet. Het concern beschikt over 240 vestigingen in ons land, maar denkt dat aantal dus nog flink uit te kunnen breiden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: