McDonalds zoekt franchisers in Nederland

6 mei 2015 |
McDonalds zoekt franchisers in Nederland<

McDonald’s wil dat 3.500 extra restaurants worden gerund door franchisers. Dat zei topman Steve Easterbrook begin deze week
bij de presentatie van nieuwe plannen die de fastfoodketen weer het goede spoor moet zetten. McDonald’s heeft last van hevige concurrentie, terwijl veel consumenten graag gezonder willen eten.

Plan: 90 procent gerund door franchisers
Op dit moment wordt 81 procent van alle McDonald’s restaurants wereldwijd gerund door franchisers. De keten wil dat percentage opkrikken tot 90 procent om ondernemerschap te stimuleren, gaf topman Easterbrook aan. De fastfoodketen kampt met teruglopend bezoek en flinke concurrentie van bijvoorbeeld Burger King en KFC. Vorig jaar liepen de verkopen met zeven procent terug. Het bedrijf presenteerde daarom een flink aantal plannen om de negatieve spiraal te breken.

Nieuwe hamburgers en bezorgservice
Volgens Easterbrook is het menu in de Verenigde Staten achtergebleven ten opzichte van de concurrentie. Hij wil daarom investeren in de kwaliteit van de maaltijden. Er moeten drie nieuwe, betere hamburgers op de markt komen, die ook wat meer zullen kosten. Ook hoopt McDonald’s meer maaltijden te verkopen door in te zetten op een afleverservice. In New York wordt een pilot opgestart, waarbij postorderbedrijf Postmates bestellingen gaat afleveren.

Meer restaurants in Nederland
Daarnaast verandert er ook het nodige in de organisatie. Er is een speciale groep landen waar het keten flink denkt te kunnen groeien. Daar hoort ook Nederland bij, meldt McDonald’s in zijn persverklaring. Andere landen zijn Spanje, Italië, Zwitserland, Polen, Rusland, China en Zuid-Korea. Deze landen behoren volgens de keten tot de 'high-growth markets', die nu samen goed zijn voor tien procent van de totale omzet. Het concern beschikt over 240 vestigingen in ons land, maar denkt dat aantal dus nog flink uit te kunnen breiden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: