McDonald's lanceert de Etenweter

28 mei 2015 |
McDonald's lanceert de Etenweter<

Fastfoodketen McDonald's introduceert de Etenweter. Met deze tool krijgen consumenten volgens de keten inzicht in wat zij eten, door
producten met elkaar te vergelijken op verschillende
voedingswaarden. Met de Etenweter kunnen consumenten
populaire voedingsmiddelen uit acht categorieën vergelijken, namelijk Snacks, Ontbijt, Hollands, Salades, Pasta/Pizza, Broodjes, Soep en Drinken. McDonald’s geeft consumenten daarmee naar eigen zeggen de mogelijkheid om op een snelle en eenvoudige manier allerlei informatie over producten die ze vaak eten te verkrijgen en te vergelijken.

Meer weten over voeding
"We merken dat consumenten steeds vaker willen weten wat de samenstelling is van hun voeding én hoe de voedingswaarde van verschillende producten zich onderling met elkaar verhoudt. Om die reden hebben we de Etenweter ontwikkeld. Met de Etenweter kunnen consumenten zélf hun favoriete producten met elkaar vergelijken en kunnen ze zien wat de voedingswaarde is van deze producten. We kiezen daarbij niet alleen voor producten van McDonald’s, maar heel bewust ook voor producten die niet bij McDonald’s worden verkocht. Hierdoor is de Etenweter geschikt voor alle eetmomenten. De Etenweter kijkt bovendien niet alleen naar de calorieën in een product, maar ook naar andere voedingswaarden. Voedingsstoffen als eiwitten, vezels, vetten en koolhydraten zijn namelijk ook belangrijk. Kortom, de Etenweter van
McDonald’s helpt consumenten een handje om inzicht te krijgen in de voedingswaarde van een groot aantal populaire vers en kant-en-klaar producten en deze snel en eenvoudig met elkaar te vergelijken."

De Etenweter is te vinden op mcdonalds.nl/etenweter en is geschikt voor desktop, smartphones en tablets.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: