McDonald's investeert in toekomst

22 februari 2013 |
McDonald's investeert in toekomst<

McDonald's Nederland investeert in 2013 45 miljoen euro in werkgelegenheid, innovatie en kwaliteit. Met deze investering wil de fastfoodketen de groei van de afgelopen jaren doorzetten.

Investeren in de toekomst
Volgens algemeen directeur Jo Sempels was 2012 een goed jaar voor het bedrijf. Er is een omzet gerealiseerd van 647 miljoen euro. Dit betekent niet dat het bedrijf op de huidige koers blijft varen. McDonald's Nederland is van plan om uit te breiden en vernieuwing aan te brengen in bestaande restaurants. "Dat levert banen op voor nieuwe collega’s, zowel restaurantmedewerkers als managementfuncties", vertelt Sempels. "Daarnaast onderzoeken wij in een aantal restaurants een vernieuwing van ons productie- en servicesysteem. Dit om te kunnen blijven voldoen aan een toenemende gastenvraag naar meer variatie. Tot slot gaan we uitgebreid in gesprek met onze gasten over de kwaliteit van onze ingrediënten en ons duurzame beleid", aldus de directeur.

Uitbreiding en vernieuwing
Het bedrijf voegt de daad bij het woord. McDonald's opent in de eerste helft van 2013 vijf nieuwe vestigingen. Enkele locaties zijn al bekend: Sassenheim, Apeldoorn en Moordrecht. Zij worden voorzien van duurzame initiatieven, zoals ledverlichting, watervrije urinoirs en 'low oil volume-friteuses'. Door de uitbreiding worden ruim 1.200 banen gecreëerd. Bestaande restaurants worden gerenoveerd. Aan het einde van 2013 verwacht de keten meer dan 90 procent van de 231 gelegenheden van een nieuw interieur te hebben voorzien.

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: