McDonald's investeert in toekomst

22 februari 2013 |
McDonald's investeert in toekomst<

McDonald's Nederland investeert in 2013 45 miljoen euro in werkgelegenheid, innovatie en kwaliteit. Met deze investering wil de fastfoodketen de groei van de afgelopen jaren doorzetten.

Investeren in de toekomst
Volgens algemeen directeur Jo Sempels was 2012 een goed jaar voor het bedrijf. Er is een omzet gerealiseerd van 647 miljoen euro. Dit betekent niet dat het bedrijf op de huidige koers blijft varen. McDonald's Nederland is van plan om uit te breiden en vernieuwing aan te brengen in bestaande restaurants. "Dat levert banen op voor nieuwe collega’s, zowel restaurantmedewerkers als managementfuncties", vertelt Sempels. "Daarnaast onderzoeken wij in een aantal restaurants een vernieuwing van ons productie- en servicesysteem. Dit om te kunnen blijven voldoen aan een toenemende gastenvraag naar meer variatie. Tot slot gaan we uitgebreid in gesprek met onze gasten over de kwaliteit van onze ingrediënten en ons duurzame beleid", aldus de directeur.

Uitbreiding en vernieuwing
Het bedrijf voegt de daad bij het woord. McDonald's opent in de eerste helft van 2013 vijf nieuwe vestigingen. Enkele locaties zijn al bekend: Sassenheim, Apeldoorn en Moordrecht. Zij worden voorzien van duurzame initiatieven, zoals ledverlichting, watervrije urinoirs en 'low oil volume-friteuses'. Door de uitbreiding worden ruim 1.200 banen gecreëerd. Bestaande restaurants worden gerenoveerd. Aan het einde van 2013 verwacht de keten meer dan 90 procent van de 231 gelegenheden van een nieuw interieur te hebben voorzien.

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: