Maurits Harskamp vinoloog van het jaar

13 oktober 2010 |
Maurits Harskamp vinoloog van het jaar

Op zondag 10 oktober vond de finale plaats van de 15e wedstrijd 'Vinoloog van het Jaar'. Na een uiterst spannende en zware finale mag Maurits Harskamp zich ‘Vinoloog van het Jaar 2011’ noemen. "Na eerdere finale-plaatsen en de tweede plaats drie jaar geleden is dit hem van harte is gegund", zo is te lezen in een persverklaring van De Verenigde Vinologen Nederland.

Felbegeerde prijs
Maurits Harskamp, vinoloog sinds oktober 2006, kreeg van Monique Viatour, exportmanager van Vranken Pommery Monopole, de felbegeerde ‘Prix Pommery’ overhandigd in de vorm van een cheque en een Jeroboam Pommery Champagne. De prijs bestond verder uit een geheel verzorgd weekend en een bezoek met proeverij aan Champagne Pommery voor twee personen.

Lastige eindstrijd
Terwijl in het Barbizon Palace Hotel het 22ste Proefschrift Wijnconcours van start ging, kwamen acht finalisten in de boardroom bijeen voor de finaleproeverij. Wijnschrijver en -consultant Cees van Casteren had een lastige proeverij van twaalf wijnen en zestien opgaven samengesteld die de finalisten danig op de proef stelden. De meeste finalisten hadden het volle uur uur nodig om tot zorgvuldig beredeneerde antwoorden te komen.

Eer om in finale te staan
De finalisten bleven in spanning tot de prijsuitreiking die plaatsvond op het centrale podium in de St. Olofskapel. Gjalt Engwerda, voorzitter van de Verenigde Vinologen, benadrukte dat het op zich al een hele prestatie is om als finalist van de wedstrijd Vinoloog van het Jaar mee te mogen doen en maakte vervolgens de uitslag bekend.

Ereschavot
De podiumplaatsen werden naast Harskamp op het hoogste schavot ingenomen door Gerrit van der Vliet (tweede plaats) en Louis Hennekens (derde plaats). Beide ontvingen een magnum Pommery Champagne. Ook de overige finalisten, zijnde Anton van Balveren, Dirk Vanhorenbeeck, Robert Verweij, Jack Smit en Bern Weeke en mochten een fles Pommery Champagne in ontvangst nemen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Opening Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Culinair Coronacrisis
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: