Maurits Harskamp vinoloog van het jaar

13 oktober 2010 |
Maurits Harskamp vinoloog van het jaar<

Op zondag 10 oktober vond de finale plaats van de 15e wedstrijd 'Vinoloog van het Jaar'. Na een uiterst spannende en zware finale mag Maurits Harskamp zich ‘Vinoloog van het Jaar 2011’ noemen. "Na eerdere finale-plaatsen en de tweede plaats drie jaar geleden is dit hem van harte is gegund", zo is te lezen in een persverklaring van De Verenigde Vinologen Nederland.

Felbegeerde prijs
Maurits Harskamp, vinoloog sinds oktober 2006, kreeg van Monique Viatour, exportmanager van Vranken Pommery Monopole, de felbegeerde ‘Prix Pommery’ overhandigd in de vorm van een cheque en een Jeroboam Pommery Champagne. De prijs bestond verder uit een geheel verzorgd weekend en een bezoek met proeverij aan Champagne Pommery voor twee personen.

Lastige eindstrijd
Terwijl in het Barbizon Palace Hotel het 22ste Proefschrift Wijnconcours van start ging, kwamen acht finalisten in de boardroom bijeen voor de finaleproeverij. Wijnschrijver en -consultant Cees van Casteren had een lastige proeverij van twaalf wijnen en zestien opgaven samengesteld die de finalisten danig op de proef stelden. De meeste finalisten hadden het volle uur uur nodig om tot zorgvuldig beredeneerde antwoorden te komen.

Eer om in finale te staan
De finalisten bleven in spanning tot de prijsuitreiking die plaatsvond op het centrale podium in de St. Olofskapel. Gjalt Engwerda, voorzitter van de Verenigde Vinologen, benadrukte dat het op zich al een hele prestatie is om als finalist van de wedstrijd Vinoloog van het Jaar mee te mogen doen en maakte vervolgens de uitslag bekend.

Ereschavot
De podiumplaatsen werden naast Harskamp op het hoogste schavot ingenomen door Gerrit van der Vliet (tweede plaats) en Louis Hennekens (derde plaats). Beide ontvingen een magnum Pommery Champagne. Ook de overige finalisten, zijnde Anton van Balveren, Dirk Vanhorenbeeck, Robert Verweij, Jack Smit en Bern Weeke en mochten een fles Pommery Champagne in ontvangst nemen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: