Maurits Harskamp vinoloog van het jaar

13 oktober 2010 |
Maurits Harskamp vinoloog van het jaar

Op zondag 10 oktober vond de finale plaats van de 15e wedstrijd 'Vinoloog van het Jaar'. Na een uiterst spannende en zware finale mag Maurits Harskamp zich ‘Vinoloog van het Jaar 2011’ noemen. "Na eerdere finale-plaatsen en de tweede plaats drie jaar geleden is dit hem van harte is gegund", zo is te lezen in een persverklaring van De Verenigde Vinologen Nederland.

Felbegeerde prijs
Maurits Harskamp, vinoloog sinds oktober 2006, kreeg van Monique Viatour, exportmanager van Vranken Pommery Monopole, de felbegeerde ‘Prix Pommery’ overhandigd in de vorm van een cheque en een Jeroboam Pommery Champagne. De prijs bestond verder uit een geheel verzorgd weekend en een bezoek met proeverij aan Champagne Pommery voor twee personen.

Lastige eindstrijd
Terwijl in het Barbizon Palace Hotel het 22ste Proefschrift Wijnconcours van start ging, kwamen acht finalisten in de boardroom bijeen voor de finaleproeverij. Wijnschrijver en -consultant Cees van Casteren had een lastige proeverij van twaalf wijnen en zestien opgaven samengesteld die de finalisten danig op de proef stelden. De meeste finalisten hadden het volle uur uur nodig om tot zorgvuldig beredeneerde antwoorden te komen.

Eer om in finale te staan
De finalisten bleven in spanning tot de prijsuitreiking die plaatsvond op het centrale podium in de St. Olofskapel. Gjalt Engwerda, voorzitter van de Verenigde Vinologen, benadrukte dat het op zich al een hele prestatie is om als finalist van de wedstrijd Vinoloog van het Jaar mee te mogen doen en maakte vervolgens de uitslag bekend.

Ereschavot
De podiumplaatsen werden naast Harskamp op het hoogste schavot ingenomen door Gerrit van der Vliet (tweede plaats) en Louis Hennekens (derde plaats). Beide ontvingen een magnum Pommery Champagne. Ook de overige finalisten, zijnde Anton van Balveren, Dirk Vanhorenbeeck, Robert Verweij, Jack Smit en Bern Weeke en mochten een fles Pommery Champagne in ontvangst nemen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: