Maurits Harskamp vinoloog van het jaar

13 oktober 2010 |
Maurits Harskamp vinoloog van het jaar<

Op zondag 10 oktober vond de finale plaats van de 15e wedstrijd 'Vinoloog van het Jaar'. Na een uiterst spannende en zware finale mag Maurits Harskamp zich ‘Vinoloog van het Jaar 2011’ noemen. "Na eerdere finale-plaatsen en de tweede plaats drie jaar geleden is dit hem van harte is gegund", zo is te lezen in een persverklaring van De Verenigde Vinologen Nederland.

Felbegeerde prijs
Maurits Harskamp, vinoloog sinds oktober 2006, kreeg van Monique Viatour, exportmanager van Vranken Pommery Monopole, de felbegeerde ‘Prix Pommery’ overhandigd in de vorm van een cheque en een Jeroboam Pommery Champagne. De prijs bestond verder uit een geheel verzorgd weekend en een bezoek met proeverij aan Champagne Pommery voor twee personen.

Lastige eindstrijd
Terwijl in het Barbizon Palace Hotel het 22ste Proefschrift Wijnconcours van start ging, kwamen acht finalisten in de boardroom bijeen voor de finaleproeverij. Wijnschrijver en -consultant Cees van Casteren had een lastige proeverij van twaalf wijnen en zestien opgaven samengesteld die de finalisten danig op de proef stelden. De meeste finalisten hadden het volle uur uur nodig om tot zorgvuldig beredeneerde antwoorden te komen.

Eer om in finale te staan
De finalisten bleven in spanning tot de prijsuitreiking die plaatsvond op het centrale podium in de St. Olofskapel. Gjalt Engwerda, voorzitter van de Verenigde Vinologen, benadrukte dat het op zich al een hele prestatie is om als finalist van de wedstrijd Vinoloog van het Jaar mee te mogen doen en maakte vervolgens de uitslag bekend.

Ereschavot
De podiumplaatsen werden naast Harskamp op het hoogste schavot ingenomen door Gerrit van der Vliet (tweede plaats) en Louis Hennekens (derde plaats). Beide ontvingen een magnum Pommery Champagne. Ook de overige finalisten, zijnde Anton van Balveren, Dirk Vanhorenbeeck, Robert Verweij, Jack Smit en Bern Weeke en mochten een fles Pommery Champagne in ontvangst nemen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: