Maurice Griep terug bij Het Roode Kooper

3 juni 2015 |
Maurice Griep terug bij Het Roode Kooper

Gastheer en sommelier Maurice Griep is terug bij Het Roode Koper. Na enkele jaren elders te hebben gewerkt, gaat Griep weer aan de slag bij het
viersterrenhotel dat eigendom is van de familie Sörensen. Als maître sommelier zal Griep het vier man sterke sommelier team gaan leiden. Samen met topchef Dennis van den Beld is er de ambitie om het restaurant van Het Roode Koper naar de top van de Nederlandse gastronomie te brengen.

Terugkeer
In 2010 koos Maurice Griep ervoor om na 5 jaar als maître-sommelier bij Het Roode Koper te hebben gewerkt, een andere kant van het horecavak te ontdekken. Hij ging in de leer bij smaakprofessor Peter Klosse van de Academie voor Gastronomie en werkte met veel plezier als salesmanager bij OVINO Wijninkopers. Toch lonkte al weer snel het restaurantvak en Griep keerde terug als sommelier. Eerst bij Michelin sterrenrestaurant ‘t Nonnetje en nu per 1 juni a.s. bij Het Roode Koper.

Culinaire ambities
Altijd persoonlijk betrokken gebleven bij Het Roode Koper, volgde hij de ontwikkelingen van het hotel en het restaurant op de voet. “Het toetreden tot Relais & Chateaux, de benoeming van Dennis van den Beld tot chef-kok, de erkenning tot de top 100 van Nederlands beste restaurants te horen en een internationalisering van de gasten, zijn voor mij aanleiding geweest om terug te keren naar Het Roode Koper“, licht Griep toe. “De culinaire ambitie van Het Roode Koper loopt parallel met mijn persoonlijke ambitie om de gastronomische waarde van het restaurant op topniveau te brengen." Voor Griep betekent zijn terugkomst een hernieuwde samenwerking met chef-kok Dennis van den Beld, winnaar van de Wijnand Vogel Bokaal en het Gouden Koksmes. Een zeer gastgerichte chef-kok die de lat hoog legt. Evenals het professionele team van sommeliers bestaande uit Mariska Ploeg, Rik Voortman en Bjorn Calkhoven. “Onze gezamenlijke ambitie is om met Het Roode Koper een eigen culinaire weg in te slaan naar de top van de Nederlandse gastronomie” vertelt Griep enthousiast.

Zeer verheugd
"Wij zijn zeer verheugd dat we Maurice terug mogen verwelkomen op Het Roode Koper” aldus Yolanda en Jon-Ivar Sörensen, eigenaren van het hotel en landgoed. “Met de kennis en ervaring die Maurice meeneemt, gaat hij, samen met chef-kok Dennis van den Beld en ons professionele team van gastheren en sommeliers, ons restaurant tot een nieuwe hoogte brengen. Wij vertrouwen op een waardevolle samenwerking”.

Maurice Griep’s credo over wijn
“Goede wijn wordt gemaakt met liefde. Een mooie wijn is als een dierbare of een geliefde; produceer en behandel wijn warmhartig en met grote zorg en je proeft dit terug in het glas.”

Relais & Châteaux Hotel Landgoed Het Roode Koper
Landgoed Het Roode Koper bestaat uit een hotel met 32 kamers, verspreid over meerdere monumentale gastenverblijven, een gerenommeerd restaurant, een privé-villa, een zwembad, tennisbaan, manege, meerdere vertrekken voor bijeenkomsten en een landschapstuin, omringd door 3000 hectare aaneengesloten natuurgebied. Sinds 2011 is Het Roode Koper lid van het prestigieuze Relais & Chateaux. Gasten komen hier voor een totaalbeleving: de feeërieke plek in het bos, het uitzicht, de sfeer, persoonlijke aandacht en de culinaire specialiteiten. Na een mooi diner blijven gasten graag logeren in het hotel op het landgoed.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: