MasterChef-finalist misschien landelijke uitblinker

16 mei 2014 |
MasterChef-finalist misschien landelijke uitblinker<

Een bevlogen en betrokken student die uitblinkt in haar vak en zelfs finalist was van televisieprogramma MasterChef. Dat is Rosah van
Schendelen (27), student van de mbo-opleiding Zelfstandig werkend kok van SVO vakopleiding food/Culinair Centrum Beverwijk. SVO nomineert Rosah dan ook met veel plezier voor de verkiezing Landelijke Uitblinker mbo 2014.

Nomineren
Voor de verkiezing Landelijke Uitblinker mbo kunnen alle mbo-opleiders een student nomineren die uitzonderlijk goed heeft gepresteerd en van grote waarde was voor zijn leerbedrijf. SVO kiest dit jaar voor mbo-student Rosah van Schendelen, die gisteren de tweede plaats behaalde in de finale van het televisieprogramma MasterChef.

Betrokken en bevlogen
Rosah was tot een jaar geleden nog redacteur, maar besloot haar hart te volgen en een koksopleiding bij SVO te gaan doen. Mentor Conny Korten: “Rosah is bijzonder betrokken en bevlogen en ze blinkt uit door haar efficiënte en doelgerichte werkwijze. Zelfs onder enorme druk presteert ze uitstekend en ze bereidt bijzondere gerechten met uitgebalanceerde smaakcombinaties. Als het nodig is, neemt ze moeiteloos en met veel plezier de leiding van de keuken over.”

Erkend talent
Rosah combineerde haar studie de afgelopen maanden met haar deelname aan televisieprogramma MasterChef. Daar werd haar talent ook erkend: ze was niet alleen finalist van het programma, maar ze heeft inmiddels ook een baan in het restaurant van Peter Lute. Voor de zomer rondt Rosah haar mbo 3-opleiding af en daarna wil ze doorstromen naar de mbo 4-opleiding Gespecialiseerd kok bij SVO/Culinair Centrum Beverwijk. Zo werkt ze verder aan het realiseren van haar droom: chef-kok worden in een sterrenrestaurant.

Over de verkiezing
De verkiezing wordt georganiseerd door de MBO Raad, met als doel positieve aandacht voor de mbo-sector te genereren. Via www.ditismbo.nl kan er vanaf 16 juni gestemd worden op de genomineerde kandidaten. Tijdens het Uitblinkersgala op 9 oktober presenteren vier finalisten zich aan de jury en het publiek. Voor meer informatie: www.ditismbo.nl.

Vakspecialisten voor foodbedrijven
SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil. En SVO helpt hen dat verschil te maken.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: