MasterChef-finalist misschien landelijke uitblinker

16 mei 2014 |
MasterChef-finalist misschien landelijke uitblinker

Een bevlogen en betrokken student die uitblinkt in haar vak en zelfs finalist was van televisieprogramma MasterChef. Dat is Rosah van
Schendelen (27), student van de mbo-opleiding Zelfstandig werkend kok van SVO vakopleiding food/Culinair Centrum Beverwijk. SVO nomineert Rosah dan ook met veel plezier voor de verkiezing Landelijke Uitblinker mbo 2014.

Nomineren
Voor de verkiezing Landelijke Uitblinker mbo kunnen alle mbo-opleiders een student nomineren die uitzonderlijk goed heeft gepresteerd en van grote waarde was voor zijn leerbedrijf. SVO kiest dit jaar voor mbo-student Rosah van Schendelen, die gisteren de tweede plaats behaalde in de finale van het televisieprogramma MasterChef.

Betrokken en bevlogen
Rosah was tot een jaar geleden nog redacteur, maar besloot haar hart te volgen en een koksopleiding bij SVO te gaan doen. Mentor Conny Korten: “Rosah is bijzonder betrokken en bevlogen en ze blinkt uit door haar efficiënte en doelgerichte werkwijze. Zelfs onder enorme druk presteert ze uitstekend en ze bereidt bijzondere gerechten met uitgebalanceerde smaakcombinaties. Als het nodig is, neemt ze moeiteloos en met veel plezier de leiding van de keuken over.”

Erkend talent
Rosah combineerde haar studie de afgelopen maanden met haar deelname aan televisieprogramma MasterChef. Daar werd haar talent ook erkend: ze was niet alleen finalist van het programma, maar ze heeft inmiddels ook een baan in het restaurant van Peter Lute. Voor de zomer rondt Rosah haar mbo 3-opleiding af en daarna wil ze doorstromen naar de mbo 4-opleiding Gespecialiseerd kok bij SVO/Culinair Centrum Beverwijk. Zo werkt ze verder aan het realiseren van haar droom: chef-kok worden in een sterrenrestaurant.

Over de verkiezing
De verkiezing wordt georganiseerd door de MBO Raad, met als doel positieve aandacht voor de mbo-sector te genereren. Via www.ditismbo.nl kan er vanaf 16 juni gestemd worden op de genomineerde kandidaten. Tijdens het Uitblinkersgala op 9 oktober presenteren vier finalisten zich aan de jury en het publiek. Voor meer informatie: www.ditismbo.nl.

Vakspecialisten voor foodbedrijven
SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil. En SVO helpt hen dat verschil te maken.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: