MasterChef-finalist misschien landelijke uitblinker

16 mei 2014
MasterChef-finalist misschien landelijke uitblinker

Een bevlogen en betrokken student die uitblinkt in haar vak en zelfs finalist was van televisieprogramma MasterChef. Dat is Rosah van
Schendelen (27), student van de mbo-opleiding Zelfstandig werkend kok van SVO vakopleiding food/Culinair Centrum Beverwijk. SVO nomineert Rosah dan ook met veel plezier voor de verkiezing Landelijke Uitblinker mbo 2014.

*Nomineren*
Voor de verkiezing Landelijke Uitblinker mbo kunnen alle mbo-opleiders een student nomineren die uitzonderlijk goed heeft gepresteerd en van grote waarde was voor zijn leerbedrijf. SVO kiest dit jaar voor mbo-student Rosah van Schendelen, die gisteren de tweede plaats behaalde in de finale van het televisieprogramma MasterChef.

*Betrokken en bevlogen*
Rosah was tot een jaar geleden nog redacteur, maar besloot haar hart te volgen en een koksopleiding bij SVO te gaan doen. Mentor Conny Korten: “Rosah is bijzonder betrokken en bevlogen en ze blinkt uit door haar efficiënte en doelgerichte werkwijze. Zelfs onder enorme druk presteert ze uitstekend en ze bereidt bijzondere gerechten met uitgebalanceerde smaakcombinaties. Als het nodig is, neemt ze moeiteloos en met veel plezier de leiding van de keuken over.”

Erkend talent
Rosah combineerde haar studie de afgelopen maanden met haar deelname aan televisieprogramma MasterChef. Daar werd haar talent ook erkend: ze was niet alleen finalist van het programma, maar ze heeft inmiddels ook een baan in het restaurant van Peter Lute. Voor de zomer rondt Rosah haar mbo 3-opleiding af en daarna wil ze doorstromen naar de mbo 4-opleiding Gespecialiseerd kok bij SVO/Culinair Centrum Beverwijk. Zo werkt ze verder aan het realiseren van haar droom: chef-kok worden in een sterrenrestaurant.

*Over de verkiezing*
De verkiezing wordt georganiseerd door de MBO Raad, met als doel positieve aandacht voor de mbo-sector te genereren. Via www.ditismbo.nl kan er vanaf 16 juni gestemd worden op de genomineerde kandidaten. Tijdens het Uitblinkersgala op 9 oktober presenteren vier finalisten zich aan de jury en het publiek. Voor meer informatie: www.ditismbo.nl.

*Vakspecialisten voor foodbedrijven*
SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil. En SVO helpt hen dat verschil te maken.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws