Ruisaard winnaar Bocuse d'Or Nederland

11 oktober 2011 |
Ruisaard winnaar Bocuse d'Or Nederland<

Martin Ruisaard is de winnaar van de finale van Bocuse d’Or Nederland 2011. Hij ontving zijn prijs uit handen van juryvoorzitter Willem Kool van De Telegraaf. De jury vond
dat Ruisaard de beste kandidaat was om Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese finale in maart 2012 in Brussel en bij kwalificatie bij de Wereldfinale in 2013 in Lyon.

Wedstrijd
Martin Ruisaard is werkzaam bij restaurant De Fuik in Aalst. Tijdens de wedstrijd moesten de kandidaten een vlees- en een visgerecht te koken. Dit keer waren de verplichte producten biologisch varkensvlees (ribstuk, varkensnek en varkenswang) en Nederlandse tongschar, scheermessen en oesters.

Hoog niveau
De voorzitter van Bocuse d'Or Nederland, SVH Meesterkok André van Doorn, benadrukte het hoge niveau van de alle deelnemers. "Eigenlijk had elke deelnemer de finale kunnen winnen. Maar uiteindelijk heeft de jury de beste kandidaat kunnen kiezen." Het is de derde keer dat Nederland als land een deelnemer afvaardigt.

Vlees- en visprijs
De vleesprijs ging naar Stephan Nijst van restaurant De Knip in Voorschoten. De visprijs ging naar Wesley Tolman van restaurant Sonoy in Emmeloord.

Opleiding
Ruisaard volgde vanaf 1996 gerichte opleidingen tot kok aan het ROC Zadkine in Rotterdam. In 2006 behaalde hij het diploma gespecialiseerd kok niveau 4 bij het Friesland College in Leeuwarden. Zijn leerbedrijf was de Gastronoom, het voormalig restaurant van SVH Meesterkok Marco Poldervaart in Harlingen.

Ervaring
Sinds 1998 deed Martin ervaring op in verschillende restaurants, zoals Amarone in Rotterdam en Het Veerhuys in Almere. Hij behaalde in deze periode zijn diploma voor Leermeester.

Wedstrijden
Vanaf 2005 doet Martin regelmatig mee aan culinaire wedstrijden. Hij veroverde tal van eerste prijzen, zoals bij het Nederlands Kampioenschap en de Gouden Garde in 2005.

Joke Adema

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: