Martin Ruisaard: 'Dit is pure opwinding'

22 maart 2012
Martin Ruisaard: 'Dit is pure opwinding'

Chef-kok Martin Ruisaard en zijn commis Rosita Nietvelt zijn door naar de wereldfinale van de Bocuse d'Or in 2013 in Lyon. De RestaurantKrant vroeg de chef naar een eerste reactie.

*Wat gaat er door je heen op het moment?*
"Ik voel pure opwinding door me heen gaan. We hebben ons doel bereikt. We wilden bij die laatste twaalf landen zitten. Tijdens de prijsuitreiking hoop je natuurlijk op meer, maar we zijn heel tevreden met dit resultaat. We zijn superblij."

*Nederland werd als laatste land genoemd tijdens de bekendmaking van de finalisten voor 2013. Ze hielden het lang spannend...*
"Ja, goedemorgen zeg! De tweede wedstrijddag konden we goed kijken naar de andere teams. We vonden het niveau van de tweede dag iets minder dan de eerste. Als je dan tijdens de prijsuitreiking merkt dat er dan al zoveel landen van de eerste wedstrijddag door zijn, dan wil je er gewoon bij zitten."

*En nu trainen voor 2013, maar eerst een glaasje bubbels?*
"Eén glaasje? Eerder een fles! In Lyon zullen we ons pas écht laten zien!"

*Op de foto (vlnr):* Rosita Nietvelt, Martin Ruisaard, Leendert Klaassens en André van Doorn.

*Foto:* Arnold van West

~Frank Lindner~

Overig nieuws