Marktplaats voor thuisdiners en tours

11 februari 2015 |
Marktplaats voor thuisdiners en tours

Withlocals, de in Azië al succesvolle marktplaats waar reizigers thuisdiners, tours en activiteiten direct bij de lokale bevolking kunnen boeken, start nu
ook in Nederland. Sterrenchefs Moshik Roth (&samhoud places) en Rene Brienen (Brienen aan de Maas) trappen af met een aantal dinnerparty's bij hen thuis. Vanaf nu kunnen gepassioneerde thuischefs zich inschrijven op Withlocals.com om hun culinaire kunsten aan te bieden. De nadruk ligt op het samen eten in intercultureel Nederland. Zowel reizigers als Nederlanders kunnen gebruik maken van het aanbod van Withlocals.
Sterrenchef thuis
Al deze thuis diners hebben iets unieks, dat kan heel divers zijn. Naast het eten bij een sterrenchef thuis, kun je bijvoorbeeld ook eten bij een Hindoestaans gezin, wiens leven compleet in het teken staat van eten en verhalen, en waarvan de vader de meest fantastische masala maakt. Maar denk ook aan een gepensioneerde Spaanse chef, die een avond lang heerlijke tapas en dranken serveert, of een diner op een biologische boerderij waar alleen gerechten worden bereidt van producten van eigen erf.

Naast thuisAndere activiteiten
diners, kunnen op Withlocals.com ook tours en activiteiten worden aangeboden en geboekt. Withlocals verandert de traditionele reisbranche door, zonder enige tussenkomst van andere organisaties, vraag en aanbod aan elkaar te verbinden. Laagdrempelig kunnen reiziger en host via de app de afspraak maken en met elkaar chatten. Zo komen authentieke ervaringen snel tot stand. Denk hierbij aan een viergeloven tour door Amsterdam, een dag als „spiderman" in Eindhoven, of een workshop haken of vogelhuisjes maken.

Azië
Withlocals is een jaar geleden gestart in Azië. „Het concept was simpel; een online marktplaats waar trusted locals hun thuis diners, tours en activiteiten kunnen aanbieden. Het eten bij mensen thuis blijkt in Azië een nog groter succes dan verwacht. Voor ons een reden om deze internationale travel trend te introduceren in Nederland ", aldus Dick Koopman van Withlocals.

Spanje
Naast Nederland start Withlocals binnenkort ook in Spanje. Het concept is hetzelfde als in Nederland. De eerste stap in Europa is hiermee gezet.
"

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: