Marktplaats voor thuisdiners en tours

11 februari 2015 |
Marktplaats voor thuisdiners en tours<

Withlocals, de in Azië al succesvolle marktplaats waar reizigers thuisdiners, tours en activiteiten direct bij de lokale bevolking kunnen boeken, start nu
ook in Nederland. Sterrenchefs Moshik Roth (&samhoud places) en Rene Brienen (Brienen aan de Maas) trappen af met een aantal dinnerparty's bij hen thuis. Vanaf nu kunnen gepassioneerde thuischefs zich inschrijven op Withlocals.com om hun culinaire kunsten aan te bieden. De nadruk ligt op het samen eten in intercultureel Nederland. Zowel reizigers als Nederlanders kunnen gebruik maken van het aanbod van Withlocals.
Sterrenchef thuis
Al deze thuis diners hebben iets unieks, dat kan heel divers zijn. Naast het eten bij een sterrenchef thuis, kun je bijvoorbeeld ook eten bij een Hindoestaans gezin, wiens leven compleet in het teken staat van eten en verhalen, en waarvan de vader de meest fantastische masala maakt. Maar denk ook aan een gepensioneerde Spaanse chef, die een avond lang heerlijke tapas en dranken serveert, of een diner op een biologische boerderij waar alleen gerechten worden bereidt van producten van eigen erf.

Naast thuisAndere activiteiten
diners, kunnen op Withlocals.com ook tours en activiteiten worden aangeboden en geboekt. Withlocals verandert de traditionele reisbranche door, zonder enige tussenkomst van andere organisaties, vraag en aanbod aan elkaar te verbinden. Laagdrempelig kunnen reiziger en host via de app de afspraak maken en met elkaar chatten. Zo komen authentieke ervaringen snel tot stand. Denk hierbij aan een viergeloven tour door Amsterdam, een dag als „spiderman" in Eindhoven, of een workshop haken of vogelhuisjes maken.

Azië
Withlocals is een jaar geleden gestart in Azië. „Het concept was simpel; een online marktplaats waar trusted locals hun thuis diners, tours en activiteiten kunnen aanbieden. Het eten bij mensen thuis blijkt in Azië een nog groter succes dan verwacht. Voor ons een reden om deze internationale travel trend te introduceren in Nederland ", aldus Dick Koopman van Withlocals.

Spanje
Naast Nederland start Withlocals binnenkort ook in Spanje. Het concept is hetzelfde als in Nederland. De eerste stap in Europa is hiermee gezet.
"

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: