Ridder opent restaurant in Hilton Rotterdam

26 september 2014 |
Ridder opent restaurant in Hilton Rotterdam<

Hilton Rotterdam voegt een nieuwe culinaire dimensie toe aan de Maasstad door een unieke samenwerking met sterrenchef Mario Ridder.
Vandaag is de intentieverklaring voor de huurovereenkomst getekend voor de vestiging van een nieuw restaurant in het hotel. Mario Ridder komt met zijn voltallige team van tweesterrenrestaurant De Zwethheul naar hartje Rotterdam om in het Hilton een culinaire omgeving te creëren van internationale allure. "Ik ga voor het hoogst haalbare, op deze plek kan ik mijn droom verwezenlijken", zegt de chef-kok en culinair ondernemer.

Foto: Jan Rutgers, GM Hilton Rotterdam (links) en Mario Ridder (rechts).

Verschillende formules
Restaurant Joelia, by Mario in Hilton Rotterdam zal zijn deuren openen in januari 2015. Een modern restaurant met een internationale uitstraling; prominent gesitueerd, met de ingang aan de Coolsingel-zijde van het hotel. Het gastronomisch concept is afgestemd op de fijnproever, die afhankelijk van zijn beschikbare tijd, voor verschillende formules kiest. Klassieke eenvoud, pure klasse en de beste ingrediënten worden ook hier de belangrijkste kenmerken van Mario’s stijl.

Zelfde prestatie in andere setting
Mario Ridder: "Ik ben heel blij met deze kans op een van de beste plekken van Rotterdam. Hier kan ik al mijn ambities kwijt. We blijven hetzelfde presteren, op het hoogste niveau en met de mooiste wijnen, maar in een andere setting. De cultuur rond gastronomisch eten is veranderd. Het moet sneller en dynamischer; mensen willen op hotspots zitten. En het moet toegankelijk zijn. Daar spelen we op in met een gevarieerd culinair concept."

Onderscheidende stempel op culinair Rotterdam
Jan Rutgers, general manager van Hilton Rotterdam, zegt: "Ik heb veel waardering en respect voor Mario Ridder, die zich als creatief sterrenchef heeft bewezen en als gedreven ondernemer nieuwe culinaire uitdagingen tot een succes weet te maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat Hilton met Joelia, by Mario een onderscheidende stempel zal zetten op culinair Rotterdam."

Nieuwe strategie
Met de komst van Mario Ridder en zijn team is Hilton Rotterdam het eerste Hiltonhotel in de Benelux met een sterrenchef. De overeenkomst past in de strategie van Hilton Worldwide om haar culinaire positie te versterken door samenwerking met toonaangevende chefs en restaurants. Simon Lazarus, Vice President Food & Beverage Hilton EMEA, reageert op de samenwerking: "Wij zijn bijzonder trots dat Mario Ridder met zijn grote reputatie op het gebied van gastronomie zijn naam gaat verbinden aan Hilton Rotterdam en op deze locatie invulling gaat geven aan zijn ultieme culinaire ambities. Het is fantastisch dat Ridder zich voegt bij onze illustere chefs zoals Heinz Beck in Cavalieri Rome, Chris Galvin in Windows Park Lane Londen en de veelbelovende Sidney Schutte van Librije’s Zusje in Waldorf Astoria Amsterdam. Deze samenwerking betekent een nieuwe mijlpaal in de strategie van Hilton om op geselecteerde locaties met sterrenchefs samen te werken."

Verschillende horecaconcepten in hotel
Het nieuwe restaurant, dat uit meerdere gedeeltes bestaat, is gesitueerd aan de kopse kant van het hotel en biedt uitzicht op zowel Weena, Coolsingel als Kruiskade. Met de toevoeging van dit gastronomisch restaurantconcept heeft Hilton Rotterdam alle smaken op het gebied van eten en drinken in huis, inclusief bar-restaurant Stadshal voor urban all day dining, high tea’s, banqueting en, vanaf november, een gloednieuwe cocktailbar met eigen ingang aan de Kruiskade. Voor Stadshal Bar & Restaurant is sinds juli 2014 chef-kok Stephan Groeneweg verantwoordelijk.

Over Mario Ridder
Mario Ridder’s culinaire carrière begon bij het 3-sterrenrestaurant van Cees Helder in Rotterdam. Daarna ging hij aan de slag bij De Zwethheul in Schipluiden, waar hij in 2006 furore maakte door als eerste chef-kok in zeven maanden twee Michelinsterren te halen. In 2009 nam hij De Zwethheul over. In 2013 begon Mario Ridder samen met zijn partner restaurant 'CEO-baas van het vlees'. De Zwethheul wordt vanaf januari 2015 voortgezet met een nieuw team onder leiding van chef-kok Joris Peters en Mario Ridder als adviseur. Door een andere formule zal de prijsstelling in dit restaurant omlaag gaan, met handhaving van de kwaliteit.

Over Hilton Worldwide
Hilton Worldwide (NYSE: HLT) is een wereldwijd gerenommeerd hotelbedrijf. Het bestrijkt alle aspecten van de accommodatiesector, van luxueuze full-service hotels en resorts tot suites voor langdurig verblijf en focused-service hotels. Al 95 jaar richt Hilton Worldwide zich met zijn wereldwijde merken op het voortzetten van de traditie in het bieden van uitzonderlijke ervaringen aan zijn gasten. De merken van het bedrijf omvat meer dan 4.100 managed, franchised, owned en leased hotels en meer dan 685.000 kamers in 92 landen, waaronder Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Curio – A Collection by Hilton , DoubleTree by Hilton, Embassy Suites Hotels, Hilton Garden Inn, Hampton Hotels, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton en Hilton Grand Vacations. Daarnaast beheert het bedrijf het bekroonde klantloyaliteitsprogramma Hilton HHonors.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: