Mariaplaats Utrecht laat Tour links liggen

3 juni 2015
Mariaplaats Utrecht laat Tour links liggen

De gemeente Utrecht heeft diep in de buidel moeten tasten om de Tour de France 'binnen te halen'. Dat moet terugverdiend worden natuurlijk, en liefst in
samenwerking met (of over de rug van) de horeca. De horecaondernemers aan de Mariaplaats lijken niet mee te gaan in de plannen van de gemeente, aangezien de bijdrage die de gemeente vraagt te hoog is om te kunnen rechtvaardigen.

*10.000 euro*
Tijdens de Tour de France moeten er in Utrecht 22 publieksfeesten met zogenaamde 'venues' ontstaan. Iedere venue die buiten wil tappen, moet 10.000 euro aan de gemeente betalen. Of die 10.000 euro terugverdiend gaat worden is hoogst onzeker, en in veel gevallen geen haalbare kaart. De gemeente heeft zijn hand wellicht overspeeld, nu horecaondernemers niet mee willen doen aan het 'volksfeest'.

*Te kort dag*
Zo kort voor de start van de Grand Départ van de Tour is het bovendien lastig om nog een goede programmering rond te krijgen, en naast de bijdrage die de gemeente vraagt, zijn er natuurlijk ook veel bijkomende kosten. De horecaondernemers aan de Mariaplaats valt niets kwalijk te nemen.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws