Mammoni verhuist naar De Pastoefabriek

20 december 2016 | Jorien Slager

In de voormalige fabriek van Pastoe opent in het voorjaar van 2017 een nieuw café-restaurant. Waar recent nog prachtige designmeubelen werden geproduceerd, is de fabriek - na een totale verbouwing - nu gereed om ingericht te worden. 

Toen de mensen achter Mammoni en Pronto Pronto! werden gevraagd voor deze uitdaging, was er geen twijfel mogelijk. Mammoni werd eind 2014 verkocht en het begon alweer te kriebelen bij voormalig eigenaar Jan van der Grift. De mogelijkheid om op deze unieke locatie het gedachtengoed van Mammoni opnieuw te gaan uitdragen, pakt hij nu met beide handen aan. Samen met Martine Hol gaat hij van start onder de naam De Zagerij Utrecht.  

De Zagerij Utrecht met haar hoge plafonds, authentieke ramen, materialen en oorspronkelijke inrichting is een van de laatste stukjes industrieel erfgoed binnen Utrecht. Maar straks heeft het de sfeer, warmte en gezelligheid van een modern café-restaurant. Waar de gasten - op basis van informele gastvrijheid - zich snel op hun gemak zullen voelen. Onder het motto ‘de wereld wordt steeds kleiner’, zal de keuken invloeden kennen van over de hele wereld. 

Ook kan je in de voormalige meubelzagerij relaxen in een van de ‘huiskamers’, voorzien van – oud en nieuw - meubilair van Pastoe. Dineren kan direct aan de keuken. Waar de keukenbrigade zichtbaar aan het werk is met verse producten. Aan de bar is het ontspannen borrelen, maar kan je er ook terecht voor een kop koffie of een mooi glas wijn. 

Voor zakelijke bijeenkomsten zal De Zagerij ook geschikt zijn. Mede door de centrale ligging, goede bereikbaarheid, ruime parkeergelegenheid en grappige fietsenstalling. Maar bovenal natuurlijk ook door het fraaie terras direct aan het water. 

De Zagerij staat op het Rotsoord, de nieuwste hotspot van Utrecht. Net buiten het centrum en op loopafstand van station Vaartsche Rijn, zijn in deze voormalige industriële zone verschillende bedrijven actief op creatief, ondernemend, cultureel en culinair gebied. Een enorme aanwinst voor de stad en de  aanliggende wijken Hoograven en Rivierenwijk. 

De Zagerij zal zeven dagen per week open zijn voor lunch, diner en borrel. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: