Mammoni verhuist naar De Pastoefabriek

20 december 2016 | Jorien Slager

In de voormalige fabriek van Pastoe opent in het voorjaar van 2017 een nieuw café-restaurant. Waar recent nog prachtige designmeubelen werden geproduceerd, is de fabriek - na een totale verbouwing - nu gereed om ingericht te worden. 

Toen de mensen achter Mammoni en Pronto Pronto! werden gevraagd voor deze uitdaging, was er geen twijfel mogelijk. Mammoni werd eind 2014 verkocht en het begon alweer te kriebelen bij voormalig eigenaar Jan van der Grift. De mogelijkheid om op deze unieke locatie het gedachtengoed van Mammoni opnieuw te gaan uitdragen, pakt hij nu met beide handen aan. Samen met Martine Hol gaat hij van start onder de naam De Zagerij Utrecht.  

De Zagerij Utrecht met haar hoge plafonds, authentieke ramen, materialen en oorspronkelijke inrichting is een van de laatste stukjes industrieel erfgoed binnen Utrecht. Maar straks heeft het de sfeer, warmte en gezelligheid van een modern café-restaurant. Waar de gasten - op basis van informele gastvrijheid - zich snel op hun gemak zullen voelen. Onder het motto ‘de wereld wordt steeds kleiner’, zal de keuken invloeden kennen van over de hele wereld. 

Ook kan je in de voormalige meubelzagerij relaxen in een van de ‘huiskamers’, voorzien van – oud en nieuw - meubilair van Pastoe. Dineren kan direct aan de keuken. Waar de keukenbrigade zichtbaar aan het werk is met verse producten. Aan de bar is het ontspannen borrelen, maar kan je er ook terecht voor een kop koffie of een mooi glas wijn. 

Voor zakelijke bijeenkomsten zal De Zagerij ook geschikt zijn. Mede door de centrale ligging, goede bereikbaarheid, ruime parkeergelegenheid en grappige fietsenstalling. Maar bovenal natuurlijk ook door het fraaie terras direct aan het water. 

De Zagerij staat op het Rotsoord, de nieuwste hotspot van Utrecht. Net buiten het centrum en op loopafstand van station Vaartsche Rijn, zijn in deze voormalige industriële zone verschillende bedrijven actief op creatief, ondernemend, cultureel en culinair gebied. Een enorme aanwinst voor de stad en de  aanliggende wijken Hoograven en Rivierenwijk. 

De Zagerij zal zeven dagen per week open zijn voor lunch, diner en borrel. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: